Prestijli Tasarim Yarismasindan Dört Ödül

Yasar Üniversitesi Çizgi Film ve Tasarim Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Umut Altintas ve Açik ve Uzaktan Ögrenme Uygulama ve Arastirma Merkezi Görsel Tasarim Uzmani Elif Sarigüzmen, tasarladiklari kitap ile Grafik Tasarimcilar Meslek Kurulu’nun düzenledigi 42. Grafik Tasarim Sergisi ve Yarismasi’nda “Kitap Tasarimi Kategorisi En Iyi Ödülü”nü kazandi.

Prestijli Tasarim Yarismasindan Dört Ödül
Yasar Üniversitesi Sanat ve Tasarim Fakültesi Çizgi Film ve Tasarim Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Umut Altintas ve Açik ve Uzaktan Ögrenme Uygulama ve Arastirma Merkezi Görsel Tasarim Uzmani Elif Sarigüzmen, M+D Mimarlik Ofisi için tasarladiklari kitap projesi ile ödül kazandi. Altintas ve Sarigüzmen, mimarlik ofisinin Ofisi’nin 35 yillik kariyeri ve seçilmis 35 projesini kapsayan, metinlerin ve söylesilerin yer aldigi 864 sayfalik kitap tasarimi ile Grafik Tasarimcilar Meslek Kurulu’nun düzenledigi 42. Grafik Tasarim Sergisi ve Yarismasi’nda “Kitap Tasarimi Kategorisi En Iyi Ödülü”ne layik görüldü.

Iki yil süren bir sürecin sonunda ortaya çikan kitabin fiziksel yapisi ve iç tasarimi da ofisin mimari yaklasimlarindan referansla tasarlandi.

Üç ödül daha

Öte yandan, Dr. Ögretim Üyesi Umut Altintas’in 4T Tasarim ve Tasarim Tarihi Toplulugu için tasarladigi “Design, Populism and Politics” adli sempozyumun afisi de ayni yarismada hem Afis Kategorisi’nde hem de Tipografi Kategorisi’nde Basari Ödülü aldi. Elif Sarigüzmen ise Meav Yayincilik’in yürütücülügünde olan “Flamingo Rüyasi ve Sanu” adli kitaplar için yaptigi kapak tasarimi ve 16 vinyet çizimi ile En Iyi Illüstrasyon Ödülü’nü kazandi.
Kaynak: İHA