Ödemelerin Geciktigi Gerekçesiyle Fabrika Önünde Eylem Yaptilar

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada çalisan bir grup isçi, maas ödemeleri geciktigi gerekçesiyle eylem yapti.

Ödemelerin Geciktigi Gerekçesiyle Fabrika Önünde Eylem Yaptilar
Olay, Merkezefendi ilçesine bagli Hacieyüplü Mahallesi 3120 Sokak’ta faaliyet gösteren bir fabrikada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cam üretimi yapan fabrikada çalisan bir grup isçi, maas ödemelerinin geciktigi iddiasiyla eylem yapti. Gecikmelerin daha önce de yasandigini söyleyen isçilerden biri, "Burada yillardir çalisiyoruz, emegimizin karsiligini almak istiyoruz. Maaslarimiz geciktigi için ev kiramizi, çocuklarimizin okul masraflarini karsilamakta güçlük çekiyoruz. Fabrika yönetimi bize her seferinde bahane üretiyor, artik yeter" diye konustu.

Gülcan Mirzaahmeova adli isçi ise, "Burada iki ay çalistim. Ilk zamanlarda parami zaman zaman aliyordum. Ben yabanciyim ve paramizi vereceklerini diyorlar ama yalan söylüyorlar. 2 haftayi geçti, 20 gün oldu ve parami hâlâ vermediler. Insanin akli olsa buraya çalismaya gelmez. Birçok kisi burada sigortasiz çalisiyor" dedi.

Haklarini istemekten yorulduklarini söyleyen Gülnare Senikçi, "Bizi paramizi vermeyerek magdur ediyorlar. Biz de hakkimizi savunmak için buraya geldik. Biz hakkimizi istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Fabrika sahibi ise ilerleyen günlerde isçilerin taleplerini karsilamaya hazir olduklarini, ancak fabrikanin ekonomik zorluklarla mücadele ettigini söyledi.

Isçiler ise hukuki süreç baslatma karari aldiklarini ifade etti.

Kaynak: İHA