Milletvekili Tutdere Açiklamasi 'Bitirilen Konutlari Teslim Edin'

Adiyaman’daki yikim çalismalarini inceleyen CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, deprem konutlarinin neden teslim edilmedigini sordu.

Milletvekili Tutdere Açiklamasi 'Bitirilen Konutlari Teslim Edin'
6 Subat depremlerinin 11’nci ayinda memleketi Adiyaman’daki yikim çalismalarini inceleyen CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, söz verilmesine ragmen teslim edilmedigini iddia ettigi deprem konutlari için iktidara çagrida bulundu.

Milletvekili Tutdere, Sakarya ve Haydarefendi Caddeleri, Atatürk Bulvari, Cumhuriyet ve Yeni Mahallelerinde devam eden yikim çalismalariyla ilgili bilgi aldi. Sakarya Caddesi üzerindeki yikim sahasinda açiklamalarda bulunan Milletvekili Tutdere, depremin üzerinden 11 ay geçmesine ragmen kentte yikim çalismalarinin sürdügünü, vatandasin her sokak basinda enkaz döküntüleri karsi karsiya kaldigini söyledi.



Milletvekili Tutdere, "Depremin üzerinden tam 11 ay geçti. Adiyaman’da 6 Subat’ta yerle bir olan agir hasarli binalarin yikimi devam ediyor. Iktidar tarafindan verilen sözler tutulmadi. Agir hasarli binalarin yikim çalismalarini sehrin dört bir yaninda devam ettigini görmekteyiz. Vatandaslarimiz her sokak basinda, her caddede kismen kaldirilmis ama geride birakilmis enkazlarla karsi karsiya kaliyor. Vatandas her yerde bu çirkin görüntülerle karsilasmaya devam ediyor. Çevre ve Sehircilik Bakanligina çagri yapiyoruz; bir an önce hasarli binalarin yikim islemleri tamamlansin. Sokak ve caddelerdeki enkaz artiklari tamamen temizlensin ve artik vatandas normal hayatina dönsün. Konutlar konusunda da su ana kadar Adiyaman’da teslim edilen konut yok. Iktidar yetkilileri bazi konutlarin tamamlandigini, teslime hazir halde oldugunu söylüyorlar. Ben de buradan çagri yapiyorum teslime hazir hale gelen konutlari bir an evvel, depremzedelere, hak sahiplerine teslim edin. Konteyner kentlerde yasayan vatandaslari kalici konutlara aktarin. Daha neyi bekliyorsunuz? Vatandasin magduriyetinin giderilmesi için kaç gün, kaç ay geçmesi gerekiyor?" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA