Kazi Çalismasinda Çikan Göktasi Olabilecegi Düsünülen Kalp Seklindeki Tas Merak Uyandirdi

Bayburt’ta su kanali çalismasi sirasinda ortaya çikan ve göktasi olabilecegi düsünülen kalp seklindeki tas merak uyandirdi.

Kazi Çalismasinda Çikan Göktasi Olabilecegi Düsünülen Kalp Seklindeki Tas Merak Uyandirdi
Bayburt merkez’de yasayan Mustafa Yazicioglu, kendi arazisinde su arama çalismalari sirasinda kepçeyle kazi yaptigi esnada, topragin içinden agir ve renkli bir tas benzeri cisim fark etti. Tasi temizlediginde, insana kalbine benzeyen ilginç bir tas oldugunu ve yapisiyla bozulmamis bir göktasi olabilecegini düsündü.

Yazicioglu, “Santiyemizde su kanali çalismalari yaparken, kepçe kullanirken enteresan bir tas fark ettik. Bu tasin tam bir kalbe benzeyen bir sekli vardi ve bizi oldukça meraklandirdi. Dogal mi yoksa yapay mi oldugunu anlamak için inceleme firsati bulduk ve uzmanlardan görüs aldik. Miknatis testi sonucunda, tasin damar kisimlarinda miknatisin tuttugunu gözlemledik. Uzmanlar, tasin dökülmüs sicak demire benzer insan kalbiyle ayni oldugunu belirttiler.” dedi.

Yazicioglu, uzmanlarin tasin detayli incelemesi gerektigini, kesilmemesi gerektigini belirterek özel görüntülenme yöntemleriyle uluslararasi destekle yapilmasi gerektigini vurgulayarak, “Jeofizik Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr Nafiz Maden’in konuyla ilgili açiklamalarina basvurduk. Maden, yaptigi açiklamada tasin yapisinin kiymetli olabilecegini ve kesilmemesi gerektigini belirterek, ileri tetkik ve inceleme için özel görüntüleme yöntemlerinin yapilmasi gerekliligini önemle vurguladi.

Ayrica, Maden, tasin göktasi yada fosil olma ihtimaline isaret ederek, bölgenin madenler açisindan geçmise yönelik önemli bir kesif olabilecegini ifade etti.

” diye konustu.

Yazicioglu ve uzmanlar, tasin incelenmesi için devletten ve ilgili uzmanlardan destek beklediklerini belirtirken, tasin formunun korunmasi ve içeriginin ortaya çikarilmasi sürecinin hassasiyet gerektirdigini kaydettiler.
Kaynak: İHA