Çin'den Tayvan'a Silah Satan 5 ABD'li Sirkete Yaptirim Karari

Çin Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, egemenlik ihtilafi içinde olduklari Tayvan’a silah sattiklari gerekçesiyle BAE Systems Land and Armament, Alliant Techsystems, AeroVironment, ViaSat ve Data Link Solutions sirketlerine yaptirim uygulanacagi açiklandi.

Çin’den egemenlik ihtilafi içinde oldugu Tayvan’a silah satan 5 ABD’li sirkete yaptirim geldi. Çin Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, BAE Systems Land and Armament, Alliant Techsystems Operation, AeroVironment, ViaSat ve Data Link Solutions sirketlerine yaptirim uygulandigi belirtildi. Yaptirimlarin söz konusu sirketlerin tasinir ve tasinmaz mallari da dahil Çin’deki mülklerinin dondurulmasini içerdigi belirtilen açiklamada, “Ayrica, yaptirim karari Çin’deki kuruluslar ile bireylerin bu sirketlerle islem veya is birligi yapmasinin yasaklanmasini içeriyor. ABD’nin ‘Çin’in Tayvan bölgesine’ yaptigi silah satislari Çin’in egemenligine ve güvenligine ciddi zarar vermektedir” denildi.

Geçtigimiz ay ABD Disisleri Bakanligi, Tayvan’in ortak savas komuta ve kontrol sistemini güçlendirmek amaciyla 300 milyon dolarlik teçhizat paketini onaylamisti. Çin hükümetinden ise ilgili sirketlere karsi önlemler alinacagi yönünde açiklamalar gelmisti.
Kaynak: İHA