'Çember-10' Operasyonunda 4 Bin 853 Firari Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Çember-10" operasyonu kapsaminda haklarinda arama kaydi bulunan 4 bin 853 firarinin yakalandigini açikladi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, yilin ilk 4 günü 81 ilde arama kaydi bulunan firarilere yönelik operasyon düzenlendigini bildirdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, yilin ilk 4 günü 81 ilde arama kaydi bulunan firarilere yönelik operasyon düzenlendigini bildirdi. Bu kapsamda 4 bin 853 firarinin yakalandigi bilgisini veren Yerlikaya, bu kisilerin 4 bin 780’inin 5 yila kadar, 33’ünün 5-10 yil, 40’inin da 10 yil ve üzerinde arandigini belirtti.

Yerlikaya, hirsizlik suçundan 867, dolandiriciliktan 355, yagmadan 167, adam öldürmeden 53, cinsel suçlardan 123, narkotik suçlarindan 948, terör suçlarindan 66 ve kaçakçilik ve organize suçlardan 532 kisinin yakalandigini vurguladi.

Firari suçlularin sokaklarda gezmelerine asla izin vermeyeceklerini, ailelerin huzurunu kaçirmalarina müsaade etmeyeceklerine vurgu yapan Yerlikaya, açiklamasinda sunlari kaydetti:

"Il jandarma komutanliklari, il emniyet müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanligimizca 81 il genelinde gerçeklestirilen operasyonlarda bu sahislar, yol aramalarinda, ev ve is yerlerinde, kimlik kontrollerinde yakalanip adalete teslim edildi. Operasyonlari yöneten valilerimizi, kaymakamlarimizi, il jandarma komutanlarimizi, il emniyet müdürlerimizi, Sahil Güvenligimizi ve operasyonlara katilan polislerimizi, jandarmalarimizi tebrik ediyorum."
Kaynak: İHA