Banglades'te Halk Genel Seçimler Için Sandik Basinda

Banglades’te halk bugün 12’nci genel seçimler için sandik basina gidiyor.

Banglades'te Halk Genel Seçimler Için Sandik Basinda
Banglades’te genel seçimler bugün yapiliyor. Yerel saatle 08.00’de baslayan oy verme islemlerine su ana kadar katilim oraninin düsük oldugu görülürken, yeni hükümetin belirlenecegi 12’nci genel seçimler bugün yerel saatle 16.00’da sona erecek. Ülkede 119 milyon kayitli seçmenin kurulan 42 binden fazla seçim merkezinde oy kullanmasi bekleniyor.

Banglades Basbakani Hasina oyunu kullandi

Seçimlerin adil, kabul edilebilir ve güvenli bir sekilde sonuçlanmasini saglamak amaciyla 170 milyon nüfuslu ülkede yogun güvenlik önlemleri alindi. Baskentteki seçim merkezlerinde iktidar partisi Awami Birligi liderleri ve destekçileri ise hazir bulundu. Dakka’nin Dhanmondi bölgesinde bulunan Sehir Koleji’nde oy kullanan Banglades Basbakani Seyh Hasina daha sonra basbakanlik resmi konutu Ganabhaban’a döndü.

Seçimde 28 parti yarisacak

Bugünkü seçimlere iktidardaki Awami Birligi de dahil 28 parti katildi.

Khaleda Zia liderligindeki ana muhalefetteki Banglades Milliyetçi Partisi’nin (BNP) ve diger muhalif gruplarin seçimi boykot etme karari alarak 48 saatlik grev uygulamasi nedeniyle bugün iktidar partisi disinda hiçbir adayin temsilcisi seçim merkezlerinde görülmedi. Muhalefetin 48 saatlik grevi, dün yerel saatle 06.00’da baslarken, yarin yerel saatle 06.00’ya kadar sürecek.

Yapilan analizlere göre Banglades Basbakani Seyh Hasina önderligindeki Awami Birligi’nin üst üste 4’üncü kez iktidar olmasina kesin gözüyle bakiliyor.
Kaynak: İHA