Bakan Güler Açiklamasi 'Sarikamis Harekati, Tarihe Geçen Fedakar Mehmetçik'in Ölümsüz Destanidir'

Milli Savunma Bakani (MSB) Yasar Güler, Sarikamis Harekati’na iliskin "Sarikamis Harekati; vatan askinin atesiyle yanan sinesini, keskin ayaza siper eden, gökten kursun gibi yagan kari, kendisine kefen edinen ve vatana adanmislik abidesi olarak tarihe geçen fedakar Mehmetçik’in ölümsüz destanidir" dedi.

Bakan Güler Açiklamasi 'Sarikamis Harekati, Tarihe Geçen Fedakar Mehmetçik'in Ölümsüz Destanidir'
Milli Savunma Bakani Yasar Güler, Sarikamis Sehitlerini Anma Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Mesajinda, 109 yil önce Sarikamis Harekati’nda sehit olan Türk askerlerini rahmet, minnet ve sükranla yad ettiklerini belirterek, "Sarikamis Harekati; vatan askinin atesiyle yanan sinesini, keskin ayaza siper eden, gökten kursun gibi yagan kari, kendisine kefen edinen ve vatana adanmislik abidesi olarak tarihe geçen fedakâr Mehmetçik’in ölümsüz destanidir. Kahraman Türk askerinin essiz vatan sevgisi ve üstün disiplin anlayisiyla zorluklara ve yokluklara tahammülünün simgesi olan Sarikamis Harekâti, asil Türk milletinin millî ve manevi degerlerini korumak için neleri göze alabilecegini de en açik sekilde göstermistir. Sarikamis’ta ebediyete yürüyen aziz sehitlerimiz; vatan sevgimizin, birlik ve beraberligimizin, millî bilincimizi olusturan temel degerlerin ve sanli geçmisimizle aramizdaki güçlü bagin en önemli sembolleridir. Onlarin gögüslerini siper ederek yazdigi kahramanlik destani, hiçbir zaman unutulmayacak, asil milletimizin vicdaninda ve hafizasinda sonsuza dek yasayacaktir" ifadelerini kullandi.

"Sarikamis sehitlerimiz olmak üzere tüm sehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum"

Öte yandan, Sarikamis Harekati’nin basta harp prensipleri ile muharebe sevk ve idaresi olmak üzere askeri açidan üzerinde durulmasi gerektigini ve ders alinmasi gereken tarihi bir hadise oldugunu kaydeden Güler, "Bu çerçevede sanli Türk ordusu, vatanimizi korumak için geçmiste nasil ki her türlü fedakârligi göze almissa, bugün de atalarimizdan aldigi ilhamla ve tarihten aldigi ibret ve tecrübeyle, ülkemize yönelecek tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek, asil milletimizin hak ve menfaatlerini korumak için gece gündüz demeden mücadelesini sürdürmektedir. Bu vesileyle; Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadarki tüm devlet büyüklerimizi ve komutanlarimizi saygiyla aniyorum. Basta Sarikamis sehitlerimiz olmak üzere tüm sehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; gazilerimize, sehit ve gazilerimizin kiymetli ailelerine saygi ve sükranlarimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA