60 Yillik Usta 10 Torunuyla Binlerce Kisiyi Agirliyor

Gaziantep’te yasayan 75 yasindaki Mustafa Dertli, 10 torunuyla beraber günlük yüzlerce kisinin gittigi restorani isletiyor.

60 Yillik Usta 10 Torunuyla Binlerce Kisiyi Agirliyor
60 yildir Gaziantep’in merkezinde lokanta isleten 75 yasindaki Mustafa Dertli, 10 torunuyla beraber lokantasinda yöresel lezzetler sunuyor. Lokantasini torunlarina birakmayi planladigini ancak torunlarinin kötü arkadaslara ve zararli aliskanliklara kapilmamasi için onlari küçük yasta lokantasinda çalistirmaya baslattigini söyleyen Dertli, torunlarinin lokantasinda çalismasinin hem onlara hem de kendisine faydali oldugunu belirtti.



“Torunlarimin torunlari da burada çalisacak”

Torunlarinin kötü aliskanliklar edinmemesi için kendi is yerinde çalistirdigini söyleyen Dertli, “Torunlarimi çogaltip genislemeyi hedefliyoruz. Su an burada 10 tane torunum çalisiyor. Ayrica 2 damadim ve bir oglum çalisiyor. Burada çalisarak kötü arkadaslara ve zararli aliskanliklardan uzak duruyorlar. Torunlarimin torunlari da burada çalisacak. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Çocuklar büyüdügü zaman burayi aile sirketine dönüstürecegiz. Torunlarim burada çalismaktan çok memnun. Issiz kalma ihtimalleri yok. Torunlarim burada her isi yaparlar. Is ayrimi asla olmaz” dedi.



“Hem dede hem baba meslegi”

En büyük torun olan Burak Dertli, kendi çocuklarinin da bu isi yapacagini belirterek, “Bu isi 12 yasindan beri yapiyorum. Hem dede hem baba meslegidir. Böyle çalismaktan çok mutluyuz. Dededen kalan bir isletmemiz var. Çalisiyoruz elimiz ekmek tutuyor. Dedemizin basimizda olmasi, bize isi ögretmesi bizleri çok mutlu ediyor. Insallah biz de bundan sonra dogacak çocuklarimiza bu meslegi ögretecegiz” seklinde konustu.



“Dedemizin tecrübelerinden kendimize çok sey katiyoruz”

Isletmede çalisan diger torun Habib Dertli ise, “Biz de dedemizden gördüklerimizi, onun tecrübelerinden kendimize çok sey katiyoruz. Babamiz da ayni meslekte. Tüm kuzenlerimizle ayni yerde çalismaktan çok mutluyuz” ifadelerini kullandi.

“Dedemizin meslegini devam ettirmek çok hosumuza gidiyor”

Dedesinin meslegini devam ettirmekten mutlu oldugunu belirten Kerim Dertli ise, “Çocukluktan beri buradayim. Dedemizin meslegini devam ettirmek çok hosumuza gidiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA