Sultanbeyli'de Sehit Yakinlari Ve Gaziler Için 'Sehitleri Anma' Programi Gerçeklesti

Sultanbeyli’de gerçeklestirilen "Sehitleri Anma" programi Sehit Yakinlari Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu öncülügünde gerçeklesti. Programa birçok sehit ve gazi yakini katildi.

Sultanbeyli'de Sehit Yakinlari Ve Gaziler Için 'Sehitleri Anma' Programi Gerçeklesti
Sultanbeyli’de düzenlenen "Sehitleri Anma" programina Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin, siyasi parti ilçe baskanlari ve birçok sehit ve gazi aileleri katildi.

Istiklal Marsi ve Kur’an i Kerim tilaveti ile baslayan programda Sehit Yakinlari Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu (SEGAFED) Sultanbeyli Ilçe Baskani Yasin Timur, Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin ve katilimcilardan Fikri Ay konusma yapti.

Gece konusma yapan Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin, "SEGAFED Sultanbeyli Ilçe Baskanligimizin düzenlemis oldugu program vesilesiyle Yasin Timur beyefendinin sahsinda yönetimini tebrik ediyorum. Ve bu programa katilan siz degerli misafirlerimize sehit ve gazi ailelerimiz basta olmak üzere siz degerli misafirlerimize tesekkür ediyorum. Kiymetli hemsehrilerim sühedamizi rahmetle anarak baslayalim. Bugün ayni zamanda bize Sarikamis’i hatirlatiyor. Sarikamis’ta Allahuekber daglarinda bu vatani korumak için mücadele eden on binlerce evladimizi kaybetmis bir milletiz. Ruhlari sad olsun. Ardindan vatanimiza göz dikenin karsisinda dimdik duran sinir ötesinde, Kibris’ta ülkemizin herhangi bir noktasinda görev yaparken, 15 Temmuz’da ve en son Pençe Kilit Harekatinda sehit olan kardeslerimizi rahmet ile aniyorum. Allah onlardan razi olsun" ifadelerini kullandi.

SEGAFED Sultanbeyli Ilçe Baskani Yasin Timur, "Pençe Kilit Operasyonu’nda sehit olan 12 sehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine bassagligi diliyorum. Bu programi düzenlememizin sebebi 12 sehidimiz olmak üzere tüm sehitlerimizin adina bir yad etme programi hazirlamakti. Programda emegi geçen ilçe kaymakamimiza, Belediye Baskani Hüseyin Keskin’e ve siyasi parti ilçe baskanlarimizla, kiymetli sehit ailelerimiz ve degerli gazilerimize tesekkür ediyorum. Öncelikle basin mensubu arkadaslardan özür dileyerek söylüyorum. Kendini basin olarak tanitan bazi gazeteciler sehit ailelerine bu kadar pervasizca konusurken biz de sehit ailelerinin yaninda oldugumuzu belirtmek için bu programi düzenlendik" dedi.

Daha sonra kürsüye çikan katilimcilardan Fikri Ay, "Baskanimiz Yasin Timur Bey, dediler ki; sehit yakinlarimiza pervasizca konusmalar var. Ben de diyorum ki panik atakli olan ve sehidin babasina "Siz kim oluyorsunuz?" diyen o sehidimizin babasinin nam ve esbabina cevaben iki sairimizin iki dörtlügü ile cevap veriyorum. ’Bu vatan kimin? Bu vatan kara topragin bagrinda sira daglar gibi duranlarindir. Bir tarih boyunca onun ugrunda kendini tarihe verenlerindir.’ O zata cevabimiz budur" seklinde konustu.

Kaynak: İHA