KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi' Dogu Akdeniz'de Bagimsiz Bir Türk Devleti Olan KKTC, Anavataniyla Uyum Içerisinde'

Bir dizi ziyaret için Antalya’ya gelen KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Kemer’de Türkiye Kamu-Sen’in düzenledigi ‘KKTC’nin Kurulusunun 40. Yilinda Esaretten Istiklale Kibris Türklügü’ konulu konferansa katildi.

Etkinlikte, Türkiye’nin her zaman Kibris Türklerinin yaninda oldugunu vurgulayan Cumhurbaskani Ersin Tatar, KKTC’nin Anadolu’nun bir uzantisi oldugunu belirtti.



Milli iradeyi ortaya koyarak destan yazdik

Türkiye sayesinde KKTC’nin bagimsiz bir devlet oldugunu, yapilan yeni yatirimlarla da çehresinin degistigini söyleyen Ersin Tatar, KKTC’nin Türkiye ile daha güçlü hale geldigine isaret etti. Türkiye, Anadolu, Mehmetçikler ve Türk halkinin destegiyle Kibris’ta bir destan yazdiklarini anlatan Cumhurbaskani Tatar, "Kibris’in Yunanistan’la birlesmesine ramak kala orada milli iradeyi ortaya koyarak destan yazdik. Bugün Dogu Akdeniz’de bagimsiz bir Türk devleti olan KKTC, anavataniyla uyum içerisinde” dedi.

Türkiye Kamu Sen tarafindan düzenlenen toplantiya katilan katilimcilari Antalya’da agirlamaktan duydugu memnuniyeti ifade eden Vali Hulusi Sahin ise “Hosgeldiniz, serefler verdiniz” dedi.

Atatürk’ün ’Toroslarda bir Yörük çadiri tüterse korkmayin bu millete hiçbir sey olmaz.’ sözlerini hatirlatan Vali Sahin, “Simdi ben de buradan Cumhurbaskanimiza arz ediyorum. 40’inci yilinda Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti bilsin ki Toroslarda bir Yörük çadiri tüterse ki tütüyor. Daha uzun yillar Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti hür ve müreffeh olarak yasayacaktir” dedi.

Türkiye Kamu Sen’in düzenledigi ‘KKTC’nin Kurulusunun 40. Yilinda Esaretten Istiklale Kibris Türklügü’ konulu konferans fotograf çekiminin ardindan sona erdi.

Yogun bir katilimla gerçeklestirilen programa Vali Hulusi Sahin, Disisleri Bakanligi Antalya Temsilcisi Büyükelçi Deha Erpek, KKTC Antalya Baskonsolosu Cem Topçu, Kemer Kaymakami Ahmet Solmaz, sendika genel baskanlari, STK baskan ve yöneticileri ile çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA