Isparta'da Saglik Çalisanlarindan Filistin Için Sessiz Yürüyüs

Isparta’da hekimler ve saglik çalisanlari beyaz önlükleriyle Filistin’de yasanan saldirilara dikkat çekerek "Sessiz Yürüyüs" gerçeklestirdi.

Isparta’da Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarina dikkat çekmek amaciyla hekimler ve saglik çalisanlari beyaz önlükleriyle "Sessiz Yürüyüs" gerçeklestirdi. Filistin için toplanan saglik çalisanlari Isparta Belediyesi önünden baslayarak Mimar Sinan Camii önüne kadar yürüdü. Yürüyüse Sivil Toplum Kuruluslari ve birçok vatandas eslik etti.

Mimar Sinan Cami önünde topluluk adina basin açiklamasi yapan Kevser Dilara Bozoglu Israil’in yalnizca Filistin halkina karsi degil, bütün insanliga karsi zulmettigini belirterek “Israil sadece Filistinli çocuklara degil, bütün çocuklara karsi suçludur. Nasil ki hiçbir suç cezasiz kalmaz, Israil için de ceza günü hizla yaklasmaktadir. Buradan devletimize ve uluslararasi yardim kuruluslarina sesleniyoruz. Biz Gazzeli saglik çalisanlariyla birlikte çalismaya, oralarda kurulacak hastane ve saglik tesislerinde görev almaya haziriz. Bununla birlikte Israil tarafindan tutuklanan ve türlü iskencelere maruz birakilan 54’ten fazla hekimin özgürlüklerine güvenli bir sekilde kavusmalari için ve yikilan hastanelerin yeniden yapilmasi, güvenli bir sekilde islev gösterebilmesi için gereken bütün çalismalarin yapilmasini talep ediyoruz. Tutuklanan hekimlerin ve yikilan hastanelerin isimlerini basin kuruluslariyla paylastik ve süreci takip ediyoruz. Meslektaslarimiz özgür, hastanelerimiz güvenli olana kadar durmayacagiz. Sessiz Yürüyüsümüz 8 haftadir Türkiye’nin her bölgesinden 40’tan fazla ilde insanligi yasatmaya çalisan saglik çalisanlarinin katkisiyla devam ediyor. Biz her hafta, beyaz önlüklerimizle sessizce yürüyerek bagiriyoruz: Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptigi yanina kalmadigi gibi senin de yaptiklarin yanina kalmayacak Israil. Sen kaybedeceksin; insanlik kazanacak, Filistin halki kazanacak, beyaz önlüklerini soykirima karsi duvar olarak örenler kazanacak, yiktigin hastanelerin içinde bütün insanligin hayatini kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaslarimiz kazanacak. Insanlik disi bütün eylemlerden kurtulmak için verdigimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdürecegiz. Bu minvalde tüm hekimleri, saglik çalisanlarini ve bütün vicdan sahibi insanlari harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüste yer alarak zulme karsi durmak adina Sessiz Yürüyüs kervanimizda ses olmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA