Baskan Büyükkiliç, Sarikamis Sehitlerini Anma Programina Katildi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Sarikamis Sehitlerini Anma Programi kapsaminda KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde egitim gören ögrencilerin tiyatral gösterisini izledi. Baskan Büyükkiliç, “Sarikamis Sehitlerini rahmetle minnetle aniyorum” dedi.



Kayseri Cumhuriyet Meydani’nda Sarikamis Harekâti’nin 109’uncu yil dönümü dolayisiyla düzenlenen sehitleri anma programina Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in yani sira AK Parti Kayseri Milletvekilleri Saban Çopuroglu, Murat Cahid Cingi, AK Parti Il Baskani Fatih Üzüm, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, ellerinde Türk bayraklari ile gençler ve vatandaslar katildi.



SARIKAMIS DESTANI BIREBIR CANLANDIRILDI

Saygi durusu ve Istiklâl Marsi sonrasi gerçeklestirilen Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan Sarikamis Harekâti sehitleri, KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde egitim gören ögrenciler tarafindan tiyatral bir gösteriyle anildi. KAYMEK tiyatro kursunda egitim alan gençler, çesitli makyaj teknikleriyle donmus bir görüntü verilerek Sarikamis’i anlatmak adina agir hareketlerle canlandirma yapildi. Sarikamis’ta sehit olan askerlerin sehadetleri canlandirildi.

BÜYÜKKILIÇ, “DERS ALIRSAK, TARIH TEKERRÜR ETMEZ”

Büyükkiliç, program ile ilgili yaptigi açiklamada, tüm sehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, sehitleri minnetle andi. Baskan Büyükkiliç, konusmasinda sunlari söyledi:

“75 bin gencimizin, askerimizin sehit oldugu o kis sartlarinda Allah-uu Ekber Daglari’nda hayata göz yumdugu olumsuz sartlardaki sehitlerimizi rahmetle, minnetle aniyoruz. Onlarin hatiralarini yâd ederken, bu sehitlerimizin sahsinda son süreçte 12 sehidimiz ve ondan öncesinde 7’nci yilini hatirladigimiz Erciyes Üniversitesi önündeki durakta sehit olan 15 kardesimizi de ve tabi ki tüm sehitlerimizi hatirlayarak sözlerime devam etmek istiyorum. Her seyden önce KAYMEK’imizi tebrik ediyorum. Her sene bizi bu anlamli günde tiyatral bir sekilde gençlerimizin bize hatirlattigi bu anlamli günde yaptigi çalismalardan dolayi tebrik ederken, gerek sehir merkezinde gerekse diger çevre ilçelerimizde yüzbinlere vermis oldugumuz hizmetler ile sosyal, kültürel, egitim ve diger amaçli çalismalarinda degerlere önem veren yaklasimlarindan dolayi da tebrik ediyorum. Çalismalarinin devamini diliyorum. Sayin Valimizin deyimiyle. Kayseri’de 5 üniversiteden sonra 6’nci üniversite olarak nitelendirdigimiz KAYMEK’i bir kez daha tebrik ediyorum. Ders alirsak, tarih tekerrür etmez.”

Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini da bir kez daha hatirlatan Baskan Büyükkiliç, ‘soykirim anlayisini da burada lanetleyerek, paylasmak istiyorum’ diyerek, konusmasina söyle devam etti:

“Zor bir cografyada yasiyoruz. Gerek ülkemizin, gerekse de cografyamizin üzerinde oynanan oyunlar bitmiyor. Son süreçte Gazze’deki Israil yahudisinin bebeklerimizi, çocuklarimizi, sivillerimizi, hastalarimizi soykirim anlayisini da burada lanetleyerek, paylasmak istiyorum. Birligimizin, beraberligimizin gerek cografyamizda, gerekse ülkemizde en büyük sikintilari giderecek alan oldugunu hatirlatirken, elbette ülkemizin geldigi durumu göz ardi etmeden, gerçek anlamda çagdas uygarlik düzeyine ulasmanin ve uygulamalariyla hayata geçiren basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere, tüm ekibini tebrik ediyorum. Bizler yerel yöneticiler olarak sizlere layik olma yönünde sehrimizi en güzel sekliyle degerleriyle manevi yönleriyle gelecege hazirlarken bizlere bu vatani yurt edinen, vatan olarak burada yasamimiza vesile olan bu sehitlerimizi ve bütün sehitlerimizi bir kez daha rahmetle minnetle aniyorum.”

AK Parti Milletvekili Murat Cahid Cingi ise, “Sarikamis sehitlerimizin arkasindan söylenecek çok fazla söz yok. Yapabilecegimiz sey bu cennet vatani, bizim bugün refah içerisinde yasadigimiz bu cografyayi kanlariyla bizlere emanet eden sehitlerimizi ancak rahmetle anabiliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA