AGC Baskani Idris Tas Açiklamasi 'Basini Güçlü Ülkeler, Ayni Zamanda Sosyal Refahi, Gelismisligi De Yüksek Ülkelerdir'

Antalya Düsünce Platformunun (ADP) Ocak ayi olagan toplantisinin konugu Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Baskani Idris Tas oldu. 1 yilini dolduran platformun yeni üyelerine rozetlerin takildigi, kurulus yildönümü pastasinin da kesildigi toplantiya ADP üyeleri ile AGC Yönetim Kurulu Üyesi Isik Tuncer, Antalya Halkla Iliskiler Dernegi Baskani Güldal Siginç misafir olarak katildi.

Toplanti, Antalya Düsünce Platformu Baskani Halil Güvenbas’in açilis konusmasi ile basladi.

Baskan Güvenbas, "Basin, milletin genel sesidir. Her yil Ocak ayinda gazetecilik meslegini icra edenleri onurlandirmak adina 10 Ocak günü "Çalisan gazeteciler günü" olarak kutlanmaktadir. Tarihten gelen süreç içerisinde baktigimizda, toplumlarin aydinlanmasinda basinin önemli bir rolü vardir. Basin basli basina bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir. Bu vesileyle tüm basin mensuplarimizin gününü kutluyorum dedi.

Toplantida, Antalya Düsünce Platformu’nun 1. yilini doldurmasi vesilesiyle, platformun 1 yil içinde yapmis oldugu faaliyetleri Baskan yardimcisi Leman Sedef Tuna Sapaz anlatti.

Baskan Yardimcisi Leman Sapaz konusmasinda, Platformumuz, is, bilim ve degisik hizmet alanlarinda faaliyet gösteren is insanlarindan olusmaktadir. Platform üyelerimiz, bu görevlerini yerine getirirken Antalya’mizin temel sorunlarini analiz edip kendi aralarinda tartismanin yani sira uzman görüslerine de sikça basvurmaktadir.

Bu manada Platformumuz kuruldugu günden bu güne birçok projenin içinde paydas veya öncü konumda katkida bulunmustur dedi.

Toplanti konugu Antalya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Idris Tas ise basini güçlü ülkeler, ayni zamanda sosyal refahi, gelismisligi de yüksek ülkeler oldugunu belirterek, "Medya, ekonomik ve toplumsal kalkinmanin öncülerindendir. Ekonomiye ve istihdama büyük katki saglar. Gazeteciligin merkezinde insan var. Merkezinde insan olan, yasadigimiz çevreye, dogaya, canlilara karsi ortaya çikan hayati risklere refleks gösteren bir meslegin mensubuyuz. Toplumu bilinçlendirmek, haber vermek görevimizdir ancak ayni zamanda örnek kisilige sahip olmak biz gazeteciler için olmazsa olmazlarimizdandir. Ekibimizle birlikte üyelerimize ve kent markasina katki saglamak için durmadan, dinlenmeden çalisiyoruz" dedi.

Toplantida, Platformun 1’inci yilinin dolmasi sebebiyle pasta kesimi ve platforma yeni üye olan is insanlarina rozet takma merasimi gerçeklesti.
Kaynak: İHA