Nigdeli Hayvanseverler Kayip Köpekleri Ariyor

Nigde’deki yerel hayvan koruma görevlileri düzenli besleme yaptiklari sokak köpeklerinin yok edildigini iddia etti.

Nigdeli Hayvanseverler Kayip Köpekleri Ariyor
Nigde merkez Efendibey Mahallesinde bulunan sokak köpeklerini yillardir besleyen hayvanseverler, saldiri haberlerinin ardindan köpeklerinin öldürüldügünü söyledi.



Nigde Evleri mevkiindeki parkta yasayan köpeklerinin uzun süredir kayip oldugunu söyleyen hayvansever Belgin Angi yaptigi açiklamada hayvan düsmanliginin son bulmasini istedi. Angi açiklamasinda, "10 aydir bu parkta yasayan Mutlu ve Yumus adli köpeklere bakiyorum. Köpeklerimin hiç kimseye zarari yoktu ama birkaç kisinin keyfi olsun diye barinagin arabasina attilar yalvarmalarima ragmen götürdüler. 2 köpegimi de suçsuz olmalarina ragmen ortadan yok ettiler. Benim köpeklerime ne yaptilarsa çikarsinlar. Bu hayvan düsmanliginin son bulmasini istiyorum. Insanlar hayvanlardan daha düsmanca davraniyorlar. Bu köpeklerin nereye gittiginin açiklanmasini istiyorum benim can dostlarimi elimden aldilar. O köpeklere yapilanlari yasamadan ölmesinler diye konustu.

Mutlu isimli köpegin uzun süredir kayip oldugunu söyleyen Bilal Usta da yaptigi açiklamada, "Hayvanlara cani onlar vermedi almaya da haklari yok. Bakmak ve sorumluluklarini yerine getirsinler yada getirenlere engel olmasinlar. Hangi hakla bunu yapiyorlar. Bu durumdan sikayetçiyim" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA