ABD'de Liseye Düzenlenen Silahli Saldirida En Az 3 Kisi Yaralandi

ABD’nin Iowa eyaletinde Perry Lisesi’ne düzenlenen silahli saldirida en az 3 kisi yaralanirken, saldirgan ölü olarak ele geçirildi.

ABD’nin Iowa eyaletinde yer alan Perry kentindeki Perry Lisesi’ne düzenlenen silahli saldirida 1’i okul yöneticisi olmak üzere en az 3 kisi yaralanirken, saldirganin ise ölü olarak ele geçirildigi açiklandi.

Dallas Ilçe Serifi Adam Infante düzenledigi basin toplantisinda, saldiri sirasinda derslerin henüz baslamadigini ve okulda az sayida ögretmen ve ögrenci bulundugunu belirterek, "Neyse ki binada çok az ögrenci ve ögretmen vardi” dedi.

Yerel saatle 07.37’de silahli saldiri ihbari aldiklarini aktaran Infante, ilk ekiplerin 7 dakika içinde okula ulastigini ve vurularak yaralanmis birden fazla kisiyi bulduklarini belirtti.

Saldiridaki ölü ve yarali sayisina iliskin bilgi vermeyen Infante, saldirganin kimliginin tespit edildigini belirterek, saldirganin adinin kamuoyu ile paylasmadi. Infante, "Halk için herhangi bir tehlike söz konusu degil. Toplum güvende. Su anda olup biten her seyi anlamaya çalisiyoruz” dedi.



Çok sayida yarali var

Yaralilarin sevk edildigi hastanelerden UnityPoint, saldirida vurularak yaralanan 2 kisiyi tedavi altina aldiklarini aktararak, yaralilarin saglik durumuna iliskin bilgi vermedi. Polk Ilçesi Tibbi Koordinasyon Merkezi tarafindan yapilan açiklamada, saldirida yaralanan çok sayida kisinin Iowa Methodist Tip Merkezi ve MercyOne Des Moines Tip Merkezi’nde tedavi altina alindigi belirtildi.

Adi açiklanmayan bir polis memuru ise, yaralilar arasinda en az 1 okul yöneticisi bulundugunu belirterek, saldirganin kendisini vurdugunu ve aldigi yaralar nedeniyle hayatini kaybettigini ifade etti.

Olayla ilgili sorusturma devam ederken, FBI yerel kolluk kuvvetlerine destek veriyor. Saldiriyla ilgili TSI 00.00’da yetkililerin ikinci basin toplantisini düzenlenmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA