Balikesir'in 'Istihdam Gelecegi' Konusuldu

Balikesir Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu’nun 2024 yilinin birinci olagan toplantisi Balikesir Valisi Ismail Ustaoglu’nun baskanliginda gerçeklesti. 2023 yilinda yapilan programlar sayesinde toplamda 17 bin 972 kisi istihdam edildigi açiklandi.

Balikesir'in 'Istihdam Gelecegi' Konusuldu
Balikesir Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü Toplanti Salonunda gerçeklesen toplantida; istihdam ve mesleki egitim politikalarinin olusturulmasi, istihdami koruyucu, gelistirici ve issizligi önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif isgücü programlarinin belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki egitim uygulamalarinin izlenmesi ve degerlendirilmesine yönelik çalismalar ele alindi.

Müdür Balci, 2023 çalismalarini anlatti

Balikesir Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Nazim Balci, toplantida yaptigi sunumda Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu’nun kararlari dogrultusunda olusturulan egitim plani çerçevesinde 2023 yili içerisinde, isbasi egitim programlarindan 326 kisinin faydalandigini ifade etti.

Balci, ayrica bu dönem içinde kamu kurumlari ile birlikte düzenlenen Toplum Yararina Programlardan 2931 kisinin yararlandigini söyleyerek, daha önce devam eden programlarla birlikte aktif olarak 832 kisinin bu programlarda çalistigini belirtti.

Iskur Il Müdürü Balci, yapilan çalismalar sonucu isyeri ziyaretleri, isveren talepleri, ise yerlestirmeler ile is ve meslek danismanligi faaliyetleri hakkinda da bilgiler verdi. Balci, 2023 yili içerisinde 250 adet egitim kurumu ve 12 bin 921 adet is yeri olmak üzere toplamda 13 bin 171 ziyaret gerçeklestirildigini açiklamalarina ekledi. Balikesir’de bu dönemde ISKUR tarafindan özel sektörde 17 bin 907 kisi, kamu da ise 65 kisi olmak üzere toplam 17 bin 972 kisinin ise yerlestirildigini ifade etti.

Ayrica ISKUR Is ve Meslek Danismanlarinca 45 bin 987 adet bireysel görüsme, 307 sinifta toplam 14 bin 32 ögrenciye Is ve Meslek Danismanligi faaliyeti kapsaminda bilgilendirme sunumu yapildigi ve 66 grupta toplam bin 332 kisiye is arama becerileri egitimleri verildigi de toplantida verilen bilgiler arasinda yer aldi.

“Balikesir Ekonomisi büyümeye devam ediyor”

2023 yilinda Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulunun aldigi kararlar ile Balikesir’de istihdama önemli katkilar sunuldugunu ve mesleki egitime yön verildigini belirten Vali Ismail Ustaoglu, toplantida yaptigi degerlendirmede, “Balikesir istihdama yönelik kurs ve programlar, mesleki egitimde açilacak ve kapanacak bölüm ve dallar konusunda kararlar alinarak bu kararlar dogrultusunda ilgili kurum ve kuruluslarca gerekli çalismalar gerçeklestirilmistir” seklinde konustu.

Vali Ustaoglu, Balikesir’in ekonomisinin sürekli büyüdügünü, isgücü piyasasinin gelistigini, isverenlerin aradigi isgücünü bulma ve yetistirme konusunda ISKUR ve tüm sosyal taraflarin is birligi yapmasi gerektigini belirterek ilde ISKUR tarafindan yapilan isgücü ihtiyaç analizlerinin de dikkate alinarak mesleki egitim çalismalarinin devam etmesini söyledi.



Il istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu’nun 2024 yili ilk olagan toplantisina Vali Ismail Ustaoglu, Balikesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Ogurlu, Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mürsel Sabanci, Sivil toplum kuruluslari temsilcileri, ilgili kurum müdürleri ile isçi ve isveren sendikalari temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA