Annenin Akil Sagligi Yerinde Çikti

Mugla’nin Bodrum ilçesinde 17 yasindaki Gamze Sakallioglu’nun yataginda ölü bulunmasi ile ilgili tutuklanan anne ve babasinin yargilanmasina devam edildi.

Annenin Akil Sagligi Yerinde Çikti


Mazi Mahallesi Çocuk Mezarligi mevkiinde ailesi ile birlikte yasayan 17 yasindaki lise ögrencisi Gamze Sakallioglu, 2022 yili Ocak ayinda annesi tarafindan yatakta ölü bulunmus, otopside boyun kemiginin kirik oldugu ortaya çikan genç kizin anne ve babasi, cinayet süphesiyle tutuklanmisti.

Sakallioglu çiftinin Bodrum Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmalarina devam edildi. Önceki durusmada istenilen akil sagligi raporu Manisa Ruh ve Sinir Sagligi Hastanesi’nden geldi. Raporda sanik Turcen Sakallioglu’nun akil sagliginin yerinde oldugu belirtildi. Evde yapilan incelemede 2 farkli kisiye ait DNA örneklerinin oldugu ve DNA’larin olayda adi geçen isimlerle eslesmedigi ögrenildi. Durusmada her iki sanik da beraatlerini talep ederken mahkeme heyeti tutukluluk hallerinin devamina karar verdi.

Durusma sonrasi bir açiklama yapan Sanik Mehmet Halil Sakallioglu’nun avukati Ferdi Çelebi, sunlari dile getirdi;

“Kolluk asamasinda olayin bogma kaynakli tespiti sonrasinda evde bulunan baba ve anne en büyük süpheli olarak alinip tutuklaniyor. Olay yerinde yapilan çalismalarin ardindan müvekkilimin ve diger sanik esinin herhangi bir sekilde parmak izi bulunamiyor. Daha sonra olaya karisabildigi düsünülen ormanci, komsular ve maktulün yazismalarinin oldugu tüm kisilerin DNA, kan ve tükürük örnekleri aliniyor. Yapilan karsilastirmalarda olay yerinde 2 farkli DNA bulunuyor ancak bu DNA’larin kime ait oldugu tespit edilemiyor. Müvekkilim ve diger tutuklu sanigin tutuklu kalmasinin sebebi olay günü evde bulunmalari. Olay yerinin köy olmasi nedeniyle ev kapilarinin kilitleme ihtiyacinin duyulmadigi tüm tanik beyanlariyla sabit”

Durusmada mahkeme heyeti tarafindan sanik Mehmet Halil Sakallioglu’nun akil sagliginin yerinde olup olmadigi konusunda Manisa Ruh ve Sinir Sagligi Hastanesi’nden rapor talep edildi. Sakallioglu’nun bu 15 gün hastanede izlenilmesi ve gözetim altinda tutulmasi istendi. Dava, 27 Mart’a erteledi.
Kaynak: İHA