Akdeniz Belediyesinin Kurslari Hayalleri Gerçeklestiriyor

İçel’in merkez Akdeniz ilçesinde yasayan 50 yasindaki Kerime Ugurlu, güzel sanatlar fakültesi hayalini belediyenin açtigi kursla ulasmaya çalisiyor. Tarihi Hadra Hamaminda açilan güzel sanatlara hazirlik kursuna katilan 1 çocuk annesi, gösterdigi özverili çalismayla herkese örnek oluyor.

Akdeniz Belediyesinin Kurslari Hayalleri Gerçeklestiriyor
Akdeniz ilçesi Kiremithane Mahallesi’nde 1903 yilindan 2000’li yillara kadar hizmet veren Hadra Hamami, İçel Valiligi ve Akdeniz Belediyesi tarafindan restore edildikten sonra 4 yil önce ’Hadra Hamami Kültür ve Sanat Evi’ne dönüstürüldü. O günden beri kültürel ve sanatsal etkinliklerde kullanilan tarihi hamamda açilan ücretsiz kurslara 7’den 70’e herkes yogun ilgi gösterirken, 1 çocuk annesi 50 yasindaki Kerime Ugurlu da güzel sanatlar fakültesi hayaline burada hazirlaniyor. Geçen yilin aralik ayinda baslayan güzel sanatlara hazirlik kursuna katilan Ugurlu, gösterdigi özverili çalismayla herkesin takdirini topluyor.

“Yillardir güzel sanatlar fakültesini okumak istiyordum”

Gördügü kursla ilgili konusan Kerime Ugurlu, isletme fakültesi mezunu oldugunu ancak resim yapmanin kendisi için ayri bir yeri oldugunu söyledi.

Bunun için yillardir güzel sanatlar fakültesini okumak istedigini vurgulayan Ugurlu, “Bu bölümü okumak içimde hep uhde kalmisti. Bu kursuda sosyal medyadan gördüm. Simdi karar verdim. Kursa geldim, kendimi gelistirip güzel sanatlar fakültesi okumak istiyorum. Kursa basladigimdan beri kendimi çok gelistirdim. Haydar hocamiz gerçekten çok faydali egitim veriyor. Su anda burada oldugum için çok mutluyum, heyecanliyim” dedi.



“Bu yastan sonra ne yapacaksin’ diyorlardi, simdi destek veriyorlar”

Kursun çok iyi gittigini belirten Ugurlu, “Umarim hayalime kavusacagim. Hocamiz bu isin olacagini söylüyor. Evde de burada da çalisiyorum. Yillar sonra hayalime kavusacagim için mutluyum, heyecanliyim. Ailem, yakinlarim ilk baslarda sicak bakmiyordu. ‘Bu yastan sonra ne yapacaksin’ filan diyorlardi. Ancak baktilar ki ben çok istekliyim, hevesliyim, kararliyim onlarda destek vermeye basladilar. Ben buradan çok faydalaniyorum. Burayi bizim için hazirlayan, sunan basta Baskanimiz Mustafa Gültak olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bu kurslara da gelmek isteyenler göz kapali bir sekilde buraya gelip, kayit yaptirabilirler. Çünkü gerçekten kurs herkese bir seyler katiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA