Batman'da Seyh Süleyman Bagdu Ölümünün 18. Yilinda Anildi

Batman’da 18 yil önce hayatini kaybeden kentin kanaat önderlerinden Seyh Süleyman Bagdu, okunan Mevlid-i Serif ile anildi.

Batman'da Seyh Süleyman Bagdu Ölümünün 18. Yilinda Anildi
Besiri ilçesine bagli Örmegöze Köyü’ndeki türbesinde düzenlenen anma etkinligine Türkiye’nin dört bir yanindan gelen binlerce kisi katildi.

Sabahin erken saatlerinden itibaren mezarliga gelen Bagdu’nun sevenleri, Bagdu için Yasin-i serifler okudu. Okunan Yasin-i Serifler ve Mevlid-i Serif’in ardindan 1 kilometre uzunlugundaki yer sofrasinda mevlit yemegi ikram edildi. Etkinlikte konusan Seyh Selman Bagdu, bu yil babasinin 18’nci seneyi devriyesi oldugunu söyledi.



1 kilometre uzunlugundaki yer sofrasina yaklasik 3 bin kisinin agirlandigini belirten Bagdu, “Rahmetli babamin ebedi hayata intikal edisinin 18. yil dönümü olan seneyi devriyesini gerçeklestirmis bulunuyoruz. Mevlidi serifimiz okutuldu, mevlit yemegimizi verdikten sonra misafirlerimizi güzel bir sekilde ugurlayacagiz insallah. Türkiye’nin dört bir yanindan misafirlerimiz geldi. Yaklasik 3 bin misafirimiz geldi. Allah, gelen tüm misafirlerimizden razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA