Mus'ta Saglik Çalisanlari Yolu Kapanan Köylerdeki Hastalar Için Seferber Oldu

Mus’un Varto ilçesinde etkili olan kar yagisi ve firtina nedeniyle yollari kapanan köylerdeki iki hasta için saglik ve Il Özel Idaresi ekipleri seferber oldu.

Mus'ta Saglik Çalisanlari Yolu Kapanan Köylerdeki Hastalar Için Seferber Oldu
Varto ilçesinde etkili olan kar yagisi nedeniyle köyde mahsur kalan hastalar için ekipler seferber oldu. Uzun süren çalismalarin ardindan köye ulasan ekipler, ilk müdahalenin ardindan hastalari Varto Devlet Hastanesine ulastirdi. Varto ilçesine bagli Karaköy köyünde epilepsi hastasi olan Cihan Aktas’in (17) nöbetleri artinca yakinlari 112’yi aradi. Ilçeye 40 kilometre mesafedeki köye hareket eden saglik ekipleri, yogun tipi ve kar yagisindan dolayi zor anlar yasadi. Ekipler, 3 saatlik çalismanin ardindan hastayi Varto Devlet Hastanesine ulastirdi. Hasta, nöbetlerinin devam etmesi nedeniyle Mus Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada yapilan müdahaleler sonucunda nöbetleri kontrol altina alan doktorlar, tedbir amaçli hastayi yogun bakima aldilar.

Varto ilçesine bagli Haksever köyünde atesi yükselen 6 yasindaki çocugun ailesi, 112’yi arayarak yardim istedi. Zorlu sartlarda pajero ambulansla bölgeye giden ekipler, uzun ugraslar sonucunda hastaya ulasti. Zorlu hava sartlari ve ulasimin güçlügüne ragmen saglik ekipleri, çocuga gerekli saglik hizmetini saglamak için büyük çaba harcadi. Atesi 39.2 olan hasta çocuk, ilk müdahalesi yapilarak Varto Devlet Hastanesi’ne ulastirildi.
Kaynak: İHA