Bin 400 Rakimli Harput'ta Kar Yagisi Essiz Manzaralara Sahne Oldu

Meteoroloji'nin uyarisini yaptigi kar yagisi, gün boyunca Elazig genelinde etkili oldu. Beyaz örtü ile kaplanan bin 400 rakimli tarihi Harput Mahallesi’nde ise kartpostallik görüntüler olustu.

Bin 400 Rakimli Harput'ta Kar Yagisi Essiz Manzaralara Sahne Oldu
Elazig'da etkili olan kar yagisi nedeniyle, kent merkezi bu yil ilk defa beyaza büründü. Merkezin yani sira medeniyetler besigi olarak bilinen bin 400 rakimli tarihi Harput Mahallesi de yilin ilk kar yagisini alarak yine beyaz gelinligini giydi. Mahallede bulunan tarihi mekanlar ise kar ile birlikte izlenmesi keyif veren görüntüler olusturdu. Kar yagisini firsat bilen vatandaslar da tarihi mahalleye giderek manzaranin keyfini çikardi.

Arkadaslariyla birlikte tarihi mahallede güzel vakitler geçirdiklerini dile getiren vatandaslardan Seda Aktas, “Uzun bir aradan sonra Elazig’da kar yagisi etkili oldu. Biz de arkadaslarla birlikte tarihi Harput mahallesine çikti. Bu ani ölümsüzlestirmek için bir sürü fotograf çektik” dedi.

Van’dan geldigini dile getiren vatandaslardan Sinan Arslan ise, “Manzaranin keyfini çikariyoruz. Güzel bir kar yagisi var. Ilk defa bu mahallede kar yagisina sahit oldum. Tarih ile manzara birlesince essiz bir hava olustu. Biz de keyfini çikariyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA