Sinop'un Lezzet Söleni Açiklamasi Duragan'da Yerel Yemek Yarismasi

Sinop’un Duragan ilçesinde 28 Ocak Pazar günü düzenlenecek olan yarismada ilçeye has yöresel lezzetler görücüye çikacak.

Sinop'un Lezzet Söleni Açiklamasi Duragan'da Yerel Yemek Yarismasi
Yarismaya katilacak 40 yarismaci Sinop mantisi, yöresel çorbalar, yöresel pilavlar, yöresel börekler, yöresel mantar, yöresel yemekler, aslar otlar, yöresel keskek, en iyi tirit, yöresel tatlilar ve gençlere özgü yemek-tatli kategorilerinde ter dökecek. Sinop Gastronomi Kültür ve Turizm Dernegi Baskani Esma Halime Sahin, düzenledigi basin toplantisinda yarisma hakkinda bilgiler verdi. Sahin, “28 Ocak Pazar günü Sinop Duragan’da tarihi Durakhan’da paydaslarimizla birlikte Duragan Kaymakami, Duragan Belediye Baskanligi, Türkiye Asçilar ve Sefler Federasyonu ile birlikte ve DUDEF ve Durakhan Anneleri Kadin Kooperatifleri ile birlikte Sinop Gastronomi Dernegi olarak 10 kategoride 40 yarismaci hazirladik. Yaklasik 40 tane Sinop yemegi yarismasi olacak. Sinop mantisinin yapimini canli olarak yayinlayacagiz. Birinciye de çeyrek altin hediyemiz olacak. Yarismaya uluslararasi seflerimiz gelecekler. Türk Milli Takimi’nin sefleri gelecekler birinciyi onlar belirleyecek” dedi.

Duragan’da ilk kez düzenlenecek yarismanin zengin bir içerige sahip olacagini belirten Sahin, “Farkli bir yarisma olacak biz burada sadece Sinop’a ait ve Sinop’un her ilçesinden yemekler olacak. 40 çesit yemek olacak ama Sinop’un da farkli ilçelerinden 30’a yakin yemekleri hazirlayip lansman yapacagiz. Üzerlerinde de adlari yazacak. Ben birçok yarismalara katildim Sinop mantisi ile yarismalara katiliyorum ve diyorlar ki Sinop mantisi ile yarismalara katiliyorum ve diyorlar ki ’Sinop mantisi nereden çikti, Sinop’un mantisi mi varmis, Sinop’un neyi var’ Seflerden bile bunu duymak beni çok üzdü, bu bana daha çok tanitma hirsi verdi. Nereye gitsem Sinop mantisi ile her zaman altin madalya aliyorum” diye konustu.

Sahin açiklamalarina söyle devam etti:

“Sinop’un sadece bir tane mantisi yok. Sinop bir deniz sehri ama manti ile öne çiktik. Ben Sinop’a geldigim zaman canli yayin yapiyorum. Sinop’ta balik yenilir diyorum bana diyorlar sen manticisin neden baligi övüyorsun ama balik sehrindeyiz. Sinop’un 300 çesitten fazla yemegi var. Biz bunu ispatlamak için bir yemek kitabi çikartacagiz. Bu da projelerimizin arasinda.”

Yemek yarismasi 28 Ocak Pazar günü yapilacak.
Kaynak: İHA