Sarigöl'ün Çevreci Tesisi Geçici Faaliyet Belgesini Aldi

MASKI Genel Müdürlügü, Sarigöl ilçesinde 57 milyon TL yatirimla insa ettigi ileri biyolojik atiksu aritma tesisini çevreye ve çalisma standartlarina duyarli bir sekilde basariyla isletmeye devam ediyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü yetkilileri, tesisi incelemesinin ardindan tesise geçici faaliyet belgesi verdi.

Sarigöl'ün Çevreci Tesisi Geçici Faaliyet Belgesini Aldi
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, il genelinde 20 atiksu aritma tesisini basariyla isletiyor. Yeni insa edilen tesisleri de verimli bir sekilde isletmek için çalismalarini yürüten MASKI, yakin zamanda Sarigöl ilçesine 57 milyonluk yatirimla yaptigi ileri biyolojik atiksu aritma tesisinin geçici faaliyet belgesini aldi. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü yetkilileri tarafindan tesisteki incelemelerin ardindan geçici faaliyet belgesi kuruma verildi.



“Manisa’ya tertemiz bir gelecek birakmak istiyoruz”

MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, Manisa’yi daha saglikli bir çevreye kavusturmak için gece gündüz demeden çalistiklarini ifade ederek, “Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün vizyonu ile Gediz ve Bakirçay Havzalarini özlenen temiz günlerine kavusturmak için çalisiyoruz. Kurum olarak evsel nitelikli atiksu kaynakli çevre kirliliginin önüne geçmek en büyük hedefimiz. Bunun için bünyemizdeki tüm Atiksu Aritma tesislerimizin eksiksiz ve tam kapasite çalistirilmasi büyük önem tasiyor. Bu hedeflerimize bagli olarak 57 milyon TL yatirimla insa ettigimiz, yüklenici firma uhdesinde isletmesi süren ve 41 bin esdeger nüfusa hitap eden Sarigöl Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisimiz için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü yetkilileri tarafindan yapilan incelemeler sonucunda bir yil geçerliligi olan Geçici Faaliyet Belgesini aldik. Tüm tesislerimizde bu süreçleri takip ediyoruz ve tesislerimizi çevre mevzuatina uygun bir sekilde isletiyoruz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün talimatlari dogrultusunda yürüttügümüz çalismalar ile Manisa’ya tertemiz bir gelecek birakmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA