Manisa Büyüksehir Belediyesi Çalisanlarinin Yüzünü Güldürdü

Manisa Büyüksehir Belediyesi ile Hizmet Is Sendikasi arasinda 4 bin 615’i bulan Manisa Büyüksehir Belediyesi, MASKI Genel Müdürlügü ve istiraklerde çalisanlari ilgilendiren toplu is sözlesmesi imzalandi. 745 personelinin aldigi ücret 26 bin 508 TL olarak belirlenirken, bunun disinda kalan 3 bin 805 personelinin alacagi ortalama ücret de 27 bin 510 liraya yükseldi.

Manisa Büyüksehir Belediyesi Çalisanlarinin Yüzünü Güldürdü
Manisa Büyüksehir Belediyesi ile Hizmet Is Sendikasi arasindaki toplu is sözlesmesi Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün makaminda imzalandi. Imza töreninde Baskan Ergün’ün yani sira Büyüksehir Belediye Meclisi MHP Grup Baskanvekili Mehmet Güzgülü, Genel Sekreter Yardimcisi Funda Solak, MASKI Genel Müdür Yardimcisi Emre Özünlü, Insan Kaynaklari Dairesi Baskani Harun Yildiz, MASKI Insan Kaynaklari Dairesi Baskani Hayri Okkali, Besot A.S. Genel Müdürü Mustafa Yur, Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Idris Ersoy, Hizmet-Is Sendikasi Manisa 2 No’lu Sube Baskani Tekin Turgut ve Sube Baskan Yardimcisi Kenan Gök yer aldi.

Manisa Büyüksehir Belediyesi, MASKI Genel Müdürlügü, istirak sirketlerde çalisan 4 bin 615’i bulan personeli ilgilendiren toplu is sözlesmesi imza töreninde konusan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, “Bugün hayirlisiyla Hizmet-Is Sendikasiyla gerçeklestirdigimiz görüsmelerin ardindan bugün çalisanlarimizin özlük haklariyla ilgili nihai sonuca ulasmis bulunuyoruz. Öncelikle degerli Genel Baskan Yardimcimiz Idris Ersoy ve Hizmet-Is Manisa temsilcisi kardeslerime ben buradan tesekkür etmek istiyorum. Bu yapilan görüsmelerde karsilikli iyi niyet çerçevesinde Türkiye’nin içinde bulundugu sartlarda sizlerin aileleriyle ve çocuklariyla, sevdikleriyle çok daha huzurlu ve mutlu hissedebilecekleri oranlar dahilinde anlasmayi gerçeklestirdik. Ben bir kere daha tesekkür ediyorum. Büyüksehir Belediyemiz, MASKI Genel Müdürlügümüz ve istiraklerimizde bulunan 4 bin 615 hizmet alim personelimizin ücretlerinde güncelleme yaptik. Sendikamizla yaptigimiz görüsmeler neticesinde, en düsük olarak tabir ettigimiz ve 745 personelimizin aldigi ücreti 26 bin 508 TL olarak belirledik. Bunun disinda kalan ve personelimizin yüzde 80’ini olusturan 3 bin 805 personelimizin alacagi ortalama ücreti de 27 bin 510 liraya yükseltiyoruz. Bunun disinda kalan 65 personelimizi de 27 bin 510 liranin üstünden yukariya dogru kademelerini alan çalistigi is birimine göre siniflandirdigimiz 65 personelimizin de en üst siniri da 40 bin liranin üstüne çikiyor” dedi.



Yillik yüzde 135 oraninda zam

Yapilan zammin detaylarini paylasan Baskan Ergün, “Yaptigimiz bu iyilestirmeyle yillik bazda yüzde 135; son 6 ayi baz aldigimizda ise yüzde 69 gibi bir artis yapmis oluyoruz. Bilindigi üzere memur maaslarina devletimiz tarafindan yüzde 49,25 oraninda zam yapilmisti. Bunu göz önüne aldigimizda, degerli çalisanlarimiza yaptigimiz artis orani ortadadir. Yani yüzde 20 oraninda daha fazla kendilerine bir ücret ödemesi yapilacak. Buradan ikinci bir müjdeyi daha paylasayim. Bunlarin hepsi sizler için. Bunlar size yapilan güzellikler” dedi.



Bir müjde de sendikadan

Baskan Ergün, sendika tarafindan yapilan jeste de deginerek sunlari söyledi: “Sendikamiz yine konusmalarima baslarken ifade ettigim suandaki yasam sartlari hayatin zorluklari, ekonomik zorluklarin ve cebe giren net ücreti degerlendirme noktasinda sendikamizin da çok güzel bir jestiyle karsi karsiya kaldik. Bunu da buradan ifade etmek istiyorum. Ilk 6 ay içinde sendikamiz sizlerden hiçbir sekilde üye aidati kesintisi yapmayacaktir. Bunu da buradan belirtmis olayim. Kendilerine de Genel Baskanlik nezdinde ve sahislarina sizler adina buradan tesekkür ediyorum. Onlar da çorbada bizim de tuzumuz olsun hesabi bu güzel jesti karsilamis oldular.”

Emegi geçenlere tesekkür etti

Göreve geldikleri ilk günden itibaren çalisanlarin özlük haklari, maaslarinin gününde alinmasi, sosyal haklari gibi konulara her zaman hassasiyetle yaklastiklarini vurgulayan Baskan Ergün, “Bugün de yine ayni hassasiyetle çalisanlarimizin ve onlarin degerli ailelerinin yüzünü güldürecek sözlesmeyi birazdan hayirlisiyla imza altina almis olacagiz. Bu vesileyle yeni maas zamlarinin degerli çalisanlarimiza ve onlarin kiymetli ailelerine hayirli ugurlu, bereketli olmasini yürekten diliyorum. Manisa’miza hizmet noktasinda hep birlikte özveriyle çalismaya devam edecegiz. Bugüne kadar yapmis olduklari çalismalar için de hepsine sahsim ve Manisali hemserilerimiz adina tesekkür ediyorum. Hayirli ugurlu olsun, helali hos olsun. Atlamadan ben son bir ekleme daha yapayim. Bu çalismalar içinde bulunan çok degerli kardeslerimiz var. Insan Kaynaklari Dairesi Baskanimiz, Genel Sekreter Yardimcilarimiz, müdür yardimcilarimiz, tek tek isim vermeyeyim ama onlarin da emekleri çok. Bu görüsmelerin içinde hepsi var oldu, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.



Hizmet-Is’ten Baskan Ergün’e tesekkür

Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Idris Ersoy da, “Sendikamiz adina tesekkür ediyorum. Geçen dönem toplu sözlesmemizi imzalamistik. Bu yil Ocak ayinda bir degerlendirme yapacagiz diye Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ile konusmustuk. Baskanimiz ile oturduk ve bu düzenlemeyi yaptik. Baskanimiza ben bir kez daha tesekkür ediyorum. Bu noktada hem devlet memuru orani üzerinde hem de yillik enflasyon üzerinde bir artis ile bu toplu sözlesmeyi imzalamamiz bizler için önemli ve mutlu olduk. Çalisan arkadaslarimiza hayirli olsun diyorum. Belediye Baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Hizmet-Is Sendikasi arasindaki toplu sözlesme imza altina alindi.
Kaynak: İHA