KKCT Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu Töre Açiklamasi 'Avrupa'nin Uzattigi Havucun Uçunda Biliniz Ki Zehir Vardir'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu Töre, kimlere karsi istiklal mücadelesinin verildiginin unutulmamasi gerektigini belirterek, "Avrupa’nin uzattigi havucun ucunda biliniz ki zehir vardir. Bugün degismis degillerdir. Iste Gazze, nasil katliamlar yapiyorlar, nasil soykirim uyguluyorlar. Nerede kaldi Birlesmis Milletler? Nerede Avrupa Insan Haklari? Nerede Birlesmis Milletlerin Insan Haklari Sözlesmesi? Katliamin ve soykirimin ortaklari, Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi’nin ülkeleridir. Avrupa Birligi’nin lider ülkeleridir" dedi.

KKCT Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu Töre Açiklamasi 'Avrupa'nin Uzattigi Havucun Uçunda Biliniz Ki Zehir Vardir'
Selçuk Üniversitesi (SÜ’)nde KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu Töre’nin katilimiyla “Milli Davamiz Kibris ve Mavi Vatan” konferansi gerçeklestirildi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu Töre’yi agirlamaktan büyük memnuniyet duydugunu ifade eden SÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Milli davamiz Kibris’in Selçuk Üniversitesi bünyesinde aniliyor olmasindan dolayi çok mutluyuz ve gururluyuz. Bizi biz yapan degerleri hiçbir zaman unutmayan Selçuk Üniversitesi ailesi var. Biz, bu davanin her zaman bu platformlarda anilmasina özel önem veriyoruz. Bunlar bize sunu gösteriyor: Yürüdügümüz yol, sadece bizim yolumuz degil, bu yolun sonunda bizi bekleyen binlerce garip mazlum insan var. Bu insanlarin umudu büyük Türkiye, büyük Türkiye’nin yürüyüs liderligini yapan Cumhurbaskanimizin göstermis oldugu Türkiye Yüzyili vizyonu için çalisiyor ve gayret ediyoruz. Gecemizi gündüzümüze katiyoruz. Gerçekten bu memleketin evlatlarini iyi yetismesi ve uluslararasi standartlarda bir egitim almasi için çaba gösteriyor, uluslararasilasmayi sagliyor, bu anlamda çalismalara önem veriyoruz. Diger taraftan bizi biz yapan degerlere de sahip çikiyor ve hiçbir zaman unutmuyoruz. Biliyoruz ki Türkiye sadece Türkiye’den ibaret degildir. Bunun için çalisirken hiçbir sekilde göstermis oldugumuz fedakarliklardan da rahatsizlik duymuyoruz. Gururla ve örnekle gösterebilecegimiz birçok bölümümüz var, çalisanlarimiz var. Bu çalisanlarimizin büyük gayreti, çabasi tamamen bu sehre ve ülkeye yakisan üniversite olma düsüncesidir” diye konustu.



"Kimlere karsi Istiklal Mücadelesi verdiginizi asla unutmayiniz"

Büyük Selçuklu Devleti’nin baskenti olan Konya’da bulunmaktan mutlu oldugunu söyleyen KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu Töre, “Milli Davamiz Kibris ve Mavi Vatan” konferansi kapsaminda Türkiye’nin, Kibris’ta Türklerin ugradigi baski ve zulmü ortadan kaldirmak için gerçeklestirdigi girisimleri ve harekatlari detaylariyla anlatarak Kibris sorunu ve bölgedeki son gelismeler hakkinda da bilgiler verdi. Dünyada insan haklari meselesinin büyük güçlerin kendi çikarlarina göre degerlendirildigine deginen Töre, Kibris adasinda yasanan insanlik dramlarina bu güçlerin tipki bugün Gazze’de oldugu gibi sessiz kaldigini söyledi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Töre, “Kimlere karsi Istiklal mücadelesi verdiginizi sakin unutmayiniz. Avrupa’nin uzattigi havucun ucunda biliniz ki zehir vardir. Bugün degismis degillerdir. Iste Gazze, nasil katliamlar yapiyorlar, nasil soykirim uyguluyorlar. Nerede kaldi Birlesmis Milletler? Nerede Avrupa Insan Haklari? Nerede Birlesmis Milletlerin Insan Haklari Sözlesmesi? Katliamin ve soykirimin ortaklari, Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi’nin ülkeleridir. Avrupa Birligi’nin lider ülkeleridir. Onlara en güzel cevabi, Cumhur Reisimiz verdi. Cumhur Reisimiz Recep Tayyip Erdogan’in ‘Dünya besten büyüktür’ sözü tam da yerine oturdu. Bu söz, soykirim olmadan söylenmistir. Ama Gazze’deki katliam ve soykirim bu sözün ne kadar gerçek oldugunu bir kere daha ortaya koydu. Ve dünyanin birçok mazlum ülkesi ve zayif ülkeleri artik gözlerini açtilar, insallah Gazze’de yasanilanlardan sonra yeni bir dünya kurulur” seklinde konustu.



"Biz hepimiz biriz, tek milletiz ve hep birlikte Türk milletiyiz"

Birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yapan KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Töre, “Ingilizler, Fransizlar Dogu Akdeniz’e geliyorlar, petrol arastirmasi yapacaklar. Orta Dogu’da asker bulunduruyorlar, bölücü terör örgütlerini besliyorlar, egitiyorlar ama Türkiye’ye diyorlar ki; Kibris’tan çekil, Dogu Akdeniz’de sondaj arastirma gemilerini geri çek. Türkiye olarak ve Türkiye’nin yanindaki Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti olarak bu cografyanin en büyük ülkesiyiz. Kendimizi Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti olarak Türkiye Cumhuriyeti’nden ve Türk milletinden Kibrisli Türk diye ayirmiyorum. Biz hepimiz biriz, tek milletiz ve hep birlikte Türk milletiyiz. Ve birlikte var olacagiz. Birlikte yola devam edecegiz. Onlar Dogu Akdeniz’de uçak gemileri bulunduracaklar, onlar Orta Dogu’da asker bulunduracaklar, onlar denizalti gemileri bulunduracaklar. Ama Türkiye, Türk ordusu bu bölgeden geri çekilsin. Iskenderun’dan, İçel körfezinden ve Antalya’dan disari çikmasin. Akdeniz’i böyle seyretsin sadece. Yagma yok. Bizim hakkimiz, onlardan çok daha fazladir. Onlar okyanuslarin, denizlerin ötesinden geliyorlar ama biz bu cografyanin içerisindeyiz. Bu cografyada bizlerin cani var, kani var. Bizim aziz sehitlerimize, kahraman gazilerimize, ecdadimiza ve bizden sonraki nesillere borcumuz var. Gençler, sizler bayraksiniz. Bayraga leke sürdürmeyeceksiniz. Onu daima en yüce temsiliyet olarak kabul edeceksiniz ve rehberiniz, tarihimiz ve ecdadimiz olacak. Milli ve manevi degerlerden asla vazgeçmeyeceksiniz” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, KKTC Meclisi Baskani Zorlu Töre’ye “Dostluk Payesi Berati” ve hediye takdiminde bulundu.

Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Agustos Salonu’nda düzenlenen programa; Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Il Jandarma Komutani Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, Konya Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Uzbas, Cumhuriyet Bassavcisi Halil Inal, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Baro Baskani Av. Oktay Unkur, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ahmet Tugrul Polat, Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ilhan Çiftci, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Besoluk, protokol üyeleri, gaziler, sehit yakinlari, akademisyenler, idari personel ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA