Kaynanasi Ve Kayinbiraderini Öldürmekten Müebbet Ceza Alan Sahis Yakalandi

Samsun’da bosanma davasi açan esinin anne ve babasini, dügün masrafini vermedikleri gerekçesiyle yazliklarinin önünde tabancayla vurarak öldürmek suçundan müebbet hapis cezasina çarptirilan damat, polis tarafindan yakalandi.

Olay, 2004 yilinda Samsun’un Tekkeköy ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Almanya’da yasayan Yesim S. ile evlenen Ahmet G., siddetli geçimsizlik sonucu esi tarafindan bosanma davasi açildi. Yesim S., olaydan sonra Hollanda’ya yerlesirken, genç kadinin annesi Nuran Salkut (47) ve babasi Ibrahim Salkut (50) ise memleketleri Samsun’un Tekkeköy ilçesi Çiftlik Mahallesi Costal mevkiindeki yazliklarinda oturmaya basladi.

Evlerinde önünde sohbet eden Salkut çifti, damatlari Ahmet G.’nin silahli saldirisina ugrayarak hayatlarini kaybetti.

Olaydan sonra yakalanarak tutuklanan Ahmet G., Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesi’nce 2007 yilinda müebbet hapis cezasi ve 1 yil 2 ay hapis cezasina mahkum edildi. Cezasinin yatip infaz yasasindan dolayi tahliye olan Ahmet G. hakkinda ayni cezadan dolayi yeniden yargilama karari çikarildi.

Samsun Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekiplerince Tekkeköy ilçesi Çiftlik Mahallesi’nde yakalanarak gözaltina alinan Ahmet G., Samsun Adliyesine sevk edildi ve adli islemlerin ardindan tutuklanarak Samsun Kapali Cezaevine teslim edildi.
Kaynak: İHA