'Karnaval Çetesi' Üyesi Oldugu Iddia Edilen Süpheli Izmir'de Yakalandi

‘Karnaval çetesi’ üyesi oldugu iddia edilen ve 46 yil hapis cezasiyla aranan sahis Izmir’de yakalandi.

Izmir’de Menemen Ilçe Emniyet Müdürlügü Yunus ekipleri, geçtigimiz Çarsamba günü saat 15.30 siralarinda bir araçtan süphelendi. Kovalamacanin ardindan polis ekipleri, Kasimpasa isiklarinda süpheli araci durdurdu. Aracin çalinti ve aranan araç oldugu, araçtaki süphelilerin S.Y ve K.Ç oldugu ve yapilan GBT sorgusunda herhangi bir olumsuzlugun olmadigi tespit edildi. Daha sonra polis ekipleri, araçtaki kisilerden süphelenerek tekrar kimlik kontrolü yapti. Yapilan kimlik kontrolünde; kimligini K.Ç. olarak beyan eden süphelinin sürücü belgesinin sahte oldugu, asil isminin M.Y. oldugu anlasildi.

Çesitli suçlardan arama kaydi

Öte yandan ‘karnaval çetesi’ üyesi oldugu iddia edilen M.Y adli süphelinin yapilan GBT sorgusunda; resmi belgede sahtecilik, bilisim sistemleri banka veya kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik, sahte banka veya kredi karti kullanmak suretiyle yarar saglamak suçlarindan toplamda 46 yil 9 ay 5 gün kesinlesmis hapis cezasiyla arandigi tespit edildi.

Ayrica S.Y adli süphelinin, esi M.Y’ye ait olan 7 adet sim kartini polis ekiplerine teslim ettigi belirtildi. Süpheliler ise gerekli islemlerinin yapilmasi için Menemen Polis Merkezi Amirligine teslim edildi.

‘Karnaval Çetesi’

‘Karnaval çetesi’ olarak bilinen çete ise 2 bin kisinin çesitli bankalardaki hesaplarini, internet araciligiyla gönderdikleri virüs programlariyla ele geçirmesi suçundan 2008 yilinda çökertilmisti. Ayrica sebekenin 7 milyon liralik vurgun yaptigi ve paralari Rio Karnavali’nda harcadigi ögrenilmisti.
Kaynak: İHA