Irak Islami Direnisi'nden ABD'ye Açiklamasi 'Saldirilarimiz Devam Edecek'

Irak’taki Iran yanlisi Irak Islami Direnisi, Irak ve ABD arasinda baslatilan koalisyon güçlerinin misyonunu sonlandirma görüsmelerini tanimadigini belirterek, ABD’ye karsi operasyonlarinin devam edecegini duyurdu.

Irak ile ABD arasinda gerçeklestirilen koalisyon güçlerinin misyonunu sonlandirmak için yapilan görüsmeler devam ederken, Iran yanlisi Irak Islami Direnisi’nden yapilan açiklamada, "ABD’nin Irak’ta ve bölgede kötü niyetli amaçlarini uygulamaya yönelik aldatmaca politikasi nedeniyle, Islami Direnis’in yaptigi çagrilar ile Irak Meclisi’nin yabanci güçlerin ülkeden çikmasi için aldigi karar yillardir hayata geçirilemiyor” denildi.

Yapilan mutabakata ragmen ABD ve liderligindeki koalisyon güçlerine karsi askeri operasyonlarin devam edecegi kaydedilen açiklamada, “Yabanci güçler, silahli insansiz hava araçlari ve savas uçaklari ayrilincaya kadar ve üslerini Irak Ortak Operasyon Komutanligi’na teslim edinceye kadar operasyonlarimiz devam edecektir” ifadeleri kullanildi.

Israil-Filistin çatismasinin basladigi 7 Ekim’den bu yana ABD ve koalisyon güçlerine yönelik saldirilar artti. Ekim ayindan bu yana Irak ve Suriye’de bulunan ABD öncülügündeki koalisyon güçlerine yönelik yaklasik 150 saldiri düzenlenirken, saldirilarin tamamina yakinini Iran yanlisi silahli gruplarinin çatisi altinda toplandigi Irak Islami Direnisi üstlenmisti.
Kaynak: İHA