Hizmet-Is Ile Etimesgut Belediyesi Arasinda Toplu Is Sözlesmesi Imzalandi

Tüm Belediye ve Genel Hizmet Isçileri Sendikasi (Hizmet-Is) ile Etimesgut Belediyesi arasinda toplu is sözlesmesi imzalandi.

Hizmet-Is Ile Etimesgut Belediyesi Arasinda Toplu Is Sözlesmesi Imzalandi
Ankara’nin Etimesgut Belediyesi ile HAK-IS Konfederasyona bagli Hizmet-Is Sendikasi arasinda belediye isçisinin çalisma saatleri, mesai ücretleri ve is haklarini ilgilendiren toplu is sözlesmesi imzalandi. Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapilan sözlesmenin imza törenine, Etimesgut Belediye Baskani Enver Demirel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskan Yardimcisi Yasar Yildirim ve Hizmet-Is Genel Baskani Mahmut Arslan katildi.



"Sizler daha fazlasini hak ediyorsunuz"

Arslan, burada yaptigi konusmada, toplu is sözlesmesinin çok anlamli oldugunu belirterek, “Elbette sizler daha fazlasini hak ediyorsunuz. Daha çok çalisiyorsunuz biliyorum. Pandemi de kamu görevlileri özellikle islerini takip ederken belediye isçileri olarak Etimesgut’un sokaklarini temizlemeye, parklarina sahip çikmaya ve yollarini yapmaya devam ettiniz. Pozitif çikan vatandaslarimiz negatife döner dönmez isinin basina geldi” diye konustu.



"Herkesin evine kapandigi dönem biz sokaklardaydik"

Pandemi döneminde saglik çalisanlarinin yani sira belediye isçilerinin de büyük sinavlar verdigini hatirlatan Arslan, "Herkesin evine kapandigi dönem biz sokaklardaydik. Bu sehri temiz tutmak, yasanabilir kilmak konusundaki baskanimizin iradesine sahip çiktik” dedi.

Yapilan toplu is sözlesmesiyle belediye personelinin güzel haklar elde ettigine dikkati çeken Hizmet-Is Genel Baskani Arslan, “Rakamlar Türkiye’nin gelecekteki normallesmesi ile de ilgili. Enflasyonun hizla asagiya çekildigi, Türkiye’nin hayat pahaliligi nedeniyle sikayetlerin azaldigi insallah gerçeklestirirsek bu ücretlerin bizim açimizdan kiymeti devam eder” ifadelerini kullandi.

Etkinlik, Etimesgut Belediye Baskani Enver Demirel’in Arslan’a takdim ettigi plaketin ardindan tamamlandi.
Kaynak: İHA