Eski ABD Baskani Trump 'Zarar Tazminati' Davasinda Ifade Verdi

Eski dergi yazari E. Jean Carroll’un açtigi “zarar tazminati” davasinda ifade veren eski ABD Baskani Donald Trump, kimseye Carroll’a zarar verme talimati vermedigini söyledi. Kendisini, ailesini ve baskanligi savunmak istedigini kaydeden Trump, Carroll’un cinsel saldiri suçlamasini reddettigini yineledi.

Eski bir dergi yazari olan E. Jean Carroll’un Eski ABD Baskani ve is insani Donald Trump’a açtigi “zarar tazminati” davasina New York’taki Manhattan Federal Mahkemesi’nde devam edildi. Trump’in hazir bulundugu durusmada Carroll’un avukatlari müvekilleri hakkinda Trump’in daha önceki incitici beyanlarini içeren bir video klibi mahkeme heyetine gösterdi. Trump’in avukatlarindan Alina Habba, Carroll’un tazminat talebi ile Trump’in açiklamalari arasinda herhangi bir illiyet bagi kuramadigini savunarak davanin düsürülmesini isterken, Yargiç Lewis Kaplan Habba’nin talebini reddetti. Carroll’un uzun süredir arkadasi olan eski haber sunucusu Carol Martin’in ifadesiyle devam edilen durusmada, Trump’in avukati Habba Martin’e “Carroll’in Trump’a karsi açtigi davalarla gelen ilgiden hoslanip hoslanmadigini” sordu. Martin bunun “ilk yillarda ve farkli zamanlarda” dogru oldugunu ifade etti.

Tansiyon yükseldi

Geçen haftaki durusmalara göre mahkemede daha az aktif oldugu gözlenen Trump, avukati Habba ile konusmakla yetindi. Habba’nin kendi müvekkili Trump’a Carroll’un suçlamalari ile ilgili birkaç soru sormak istemesi üzerine salonda tansiyon yükselirken, Trump avukati Habba’nin sözünü keserek “O kadinla hiç tanismadim, kim oldugunu bilmiyorum. Bu kadinla hiç tanismadim” ifadelerini kullandi. Yargiç Lewis Kaplan ise “Üzgünüm Bay Trump, avukatiniz konusurken yüksek sesle konusarak bölüyorsunuz ve buna izin veremem” diyerek tepki gösterdi. Kaplan ve Habba’nin, sorulmasina izin verilen sorulari tartismaya devam etmesi üzerine Yargiç Kaplan, “Bayan Habba, onun ne yapmaya hakki olduguna ben karar veririm. Bu benim isim, sizin degil” ifadelerini kullandi.

Trump hakkindaki iddialari reddetti

Durusmaya Trump’in ifadesiyle devam edilirken, Trump avukati Habba’nin “Bayan Carroll’a zarar vermesi için herhangi birine talimat verdiniz mi?” sorusuna “Hayir! Ben sadece kendimi, ailemi ve açikçasi baskanligi savunmak istedim” yanitini verdi. Habba’nin Carroll’un cinsel saldiri iddialari ile ilgili “Ifadenizin arkasinda duruyor musunuz?” sorusunu yönelttigi Trump, “Yüzde 100 evet! Bu kesinlikle dogru. Evet reddettim. Tamamen yanlis bir suçlama oldugunu düsündügüm bir sey söyledi” seklinde konustu.

Bugün yapilan durusmada yaklasik 3 dakika söz alarak kisa bir ifade veren Trump’in, yarin New York’ta yeniden hakim karsisina çikmasi bekleniyor.

Tazminat miktarinin belirlenmesi bekleniyor

Eski ABD Baskani ve is insani Donald Trump, eski bir dergi yazari olan E. Jean Carroll’un daha önce açtigi davada “cinsel taciz” ve hakaretten suçlu bulunmustu. Carroll, ilk hukuk zaferinin ardindan cinsel saldiri iddialariyla ilgili 2019 yilinda yaptigi karalayici açiklamalar nedeniyle Trump’a yönelik ikinci bir “zarar tazminati” davasi açmisti. Manhattan Federal Mahkemesi Yargici Lewis Kaplan daha önce yaptigi açiklamada, Carroll tarafindan açilan yeni davada jürinin Trump’in ne kadar tazminat ödeyecegine karar verecegini belirtmisti. Dava geçen hafta görülmeye baslarken, pazartesi günü yapilmasi beklenen son durusma bir mahkeme üyesinin hastalanmasi nedeniyle bugüne ertelenmisti.
Kaynak: İHA