Bakan Isikhan Açiklamasi 'Emekli Ayliklarinda Farklar Resmi Gazete'de Yayinlandiktan 1 Hafta Sonra Yatacak'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, “Zam oranlari Resmi Gazete’de yayinlandiktan sonra olusan aylik farklari, yaklasik bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabina yatmis olacaktir insallah“ dedi.

Bakan Isikhan Açiklamasi 'Emekli Ayliklarinda Farklar Resmi Gazete'de Yayinlandiktan 1 Hafta Sonra Yatacak'
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliginin ev sahipliginde “Türkiye Yüzyilinin Emektarlari Çalistayi” düzenlendi.

Türkiye Emekliler Dernegi Baskani Kazim Ergün ve Memur-Sen Emekliler Komisyon Baskani Ali Küçükkösen’in de katildigi çalistayda konusan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, emeklilerin ekonomik refahi, sosyal refahi, çalisma yasami ile ilgili kültürel miras ve kusaklararasi aktarim ve bilimsel faaliyetler olmak üzere 4 ana baslik altinda gerçeklestirecek çalismalari sene içerisinde hayata geçireceklerini bildirdi.

"Emeklilerimiz refahi en çok hak edenlerimiz arasinda yer almaktadir”

Bakan Isikhan, gerek ekonomik gerekse sosyal politikalarin Türkiye Yüzyili perspektifiyle sekillendigini belirterek, “Bu sorumluluk, devlet ve millet olarak bizim her bakimdan güçlü olmamizi gerektiriyor. Isçisiyle, isvereniyle, emekçisiyle, memur ve emeklisiyle 85 milyon vatandasimizin refahi, ayni zamanda Türkiye’nin refahi ve gücü demektir. Hiç kuskusuz emeklilerimiz bu refahi en çok hak edenlerimiz arasinda yer almaktadir” seklinde konustu.

Emekliligin insanin hayat yolculugunun en önemli dönüm noktalarindan birisi olduguna dikkat çeken Isikhan, emeklilerin hayatin ikinci bahari olarak tabir edilen bu dönemi mümkün olan en iyi sartlarda geçirmelerini saglamalari için yanlarinda olmanin en temel vazifeleri oldugunu ifade etti.



“Emeklilerimiz için saglamis oldugumuz imkanlarin çesitlenerek artacagi bir yil olacak”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tensibiyle 2024 yilini “Emekliler Yili” ilan ettiklerini hatirlatan Isikhan, “Göreve geldigi günden beri hiçbir vatandasini geride birakmadan elindeki tüm imkanlari milletinin hizmetine sunan devletimizin bu önemli adiminin, Türkiye Yüzyili’ni insa edecek sosyal politikalarimiz adina da hayirli bir baslangiç olacagina inaniyoruz. Ülkemizin bugünlerinde emegi olan vatandaslarimizin gelecekte de her bakimdan müreffeh bir yasam sürmelerini istiyoruz. Bu yil insallah emeklilerimiz için bugüne kadar saglamis oldugumuz imkanlarin çesitlenerek artacagi bir yil olacak” açiklamasinda bulundu.

‘Emekliler Yili’na dair ilk adimi emeklilere yapilan ek zamla atmis olduklarini söyleyen Bakan Isikhan, 2024 yilinin ilk yarisi için memur emeklilerine yüzde 49,25 artis sagladiklarini ve akabinde SSK ve Bag-Kur emeklilerine de yüzde 37,57 olarak ortaya çikan artis oranlarina 11,68 puan daha artis ilave ederek, emekli maaslari artis oranlarini tüm emekliler için esitlediklerini belirtti.



“Emekli ayliklarinda farklar Resmi Gazete’de yayinlandiktan 1 hafta sonra yatacak“

Isikhan, emeklilere verilen zam oranlarindan sonra olusan aylik farklari hakkinda ise, “Zam oranlari Resmi Gazete’de yayinlandiktan sonra olusan aylik farklari, yaklasik bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabina yatmis olacaktir insallah. Bu vesileyle güçlü iradeleriyle bizlere destek olan Sayin Cumhurbaskanimiza da ayrica sükranlarimi sunuyorum” dedi.



“Emeklileri oy deposu olarak gören muhalefetin aksine emeklilerimizi daha iyi hale getirdik”

Bakan Isikhan, emeklilerin geçimlerini saglamak ve refahlarini yükseltmek için sürekli çalisma halinde olduklarini belirterek, muhalefeti de elestirdi.

Isikhan, “Emeklileri ancak oy deposu olarak gören, seçimden seçime hatirlayan, oy devsirmek için emeklilerimiz hakkinda her türlü yalana, yanlisa basvuran muhalefetin aksine biz emeklilerimizi her anlamda eskisinden daha iyi hale getirdik. Bundan sonra da hizmetlerimizi sürekli gelistirmeye devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

“Emekliler için Türkiye Yüzyili’nin Emektarlari Programi’ni hayata geçiriyoruz”

Emeklileri sadece ekonomik olarak degil sosyal olarak da güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Isikhan, “2024 Emekliler Yili kapsaminda Bakanlik olarak Türkiye Yüzyili’nin Emektarlari Programi’ni hayata geçiriyoruz. Bu programi insallah siz degerli paydaslarimizla birlikte yürütecegiz. Bu proje vesilesiyle 22 yildir Sayin Cumhurbaskanimizin temsil ettigi milli iradenin kayitsiz sartsiz bir sekilde yaninda duran emektarlarimiza ahde vefa görevimizi yerine getirecegiz insallah. Projemizin 22 yildir azim ve kararlilikla sürdürdügümüz sosyal devlet anlayisimizi perçinleyecek önemli bir adim oldugunu düsünüyorum. Bunun yani sira artan emekli sayimiz dogrultusunda degisen ve dönüsen ihtiyaç ve talepleri de karsilayacak yeni bir sosyal vizyonu da beraberinde getirecegine inaniyorum” açiklamasinda bulundu.

“2024 yili boyunca emeklilere yönelik yapilacak çalismalari tek tek hayata geçirecegiz”

Emeklilerin ekonomik refahi, sosyal refahi, çalisma yasami ile ilgili kültürel miras ve kusaklararasi aktarim ve bilimsel faaliyetler olmak üzere 4 ana baslik altinda gerçeklestirecek çalismaya da deginen Isikhan, sunlari söyledi:

“2024 yili boyunca emeklilere yönelik yapilacak çalismalar, projeler ve programlari tek tek hayata geçirecegiz. Bu süreçte proje ile emeklilerimize saglanacak ayricaliklar, SGK bünyesindeki Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlügümüz tarafindan koordine edilecek. Emeklilerimizin ekonomik ve sosyal hayatin içinde yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanisli bir altyapi olusturulacak. Emeklilerimizin lehine olacak projelerde kamu kurumlarinin yani sira bankalarla, özel sirketlerle de protokoller yapacagiz. Program kapsaminda emeklilerimize konaklamadan ulasima, gidadan giyime, sagliga, sosyal ve egitim faaliyetlerine kadar birçok hizmette ayricalik, öncelik, indirim gibi uygulamalarin yapilmasi saglanacak. Bilimsel çalismalar, bulusmalar, aktiviteler gerçeklestirecegiz. Bugün gerçeklestirecegimiz çalistayda emeklilerimizin hayatlarina etki edecek birçok konuyu, öneriyi ele alacagiz, degerlendirecegiz.”

Isikhan, sunulacak sosyal imkanlarla vatandaslarin emeklilik dönemlerini daha aktif, saglikli ve basarili bir sekilde yaslanarak sürdürmelerine katki saglamis olmayi hedeflediklerini söyledi.

Çalisma hayati adina alinan her kararda oldugu gibi bu kararda da istisare kültürü içerisinde süreci yürüteceklerini vurgulayan Isikhan, bu hususta Bakanligin kapilarinin çalisma hayati paydaslarina daima açik oldugunu dile getirdi.

Çalistay, Bakan Isikhan’in konusmasinin ardindan basina kapali olarak devam etti.
Kaynak: İHA