Yüksekova'da Lojistik Depo Olusturuluyor

HAKKARI – Hakkari il merkezi ve Yüksekova ilçesinde yasanan 2 depremin ardindan, Yüksekova merkezli olarak lojistik depo olusturulmasi için çalismalara baslandi.

Yüksekova'da Lojistik Depo Olusturuluyor
Geçtigimiz ay Hakkari il merkezi ve Yüksekova ilçe merkezinde 4.4 ve 4.5 büyüklügünde iki deprem meydana gelmisti. Yer bilimcilerinin bölgede 7 büyüklügünde bir depremin beklendigini söylemesi üzerine yetkililer harekete geçti. Yüksekova ilçesini ziyaret eden Hakkari Valisi Ali Çelik, depremin önlemine deginerek, Yüksekova ilçesine lojistik depo kurulmasi için çalismalara basladigini söyledi.

3 bine yakin konteyner ve 10 bine yakin çadirin Yüksekova’da depolanmasi için yola çikarildigini ifade eden Vali Çelik, "Yasanan üzücü depremlerden sonra hem Içisleri Bakanimiz hem de AFAD yetkilileriyle görüsmeler gerçeklestirdik. Buradaki zemin saglamlastirma çalismalariyla birlikte, ilk etapta 6 tirda sevkiyati yapilacak olan 600 çadir olmak üzere toplam 2 bin çadir sevkiyati gerçeklestirilecektir. Bu sevkiyatlar peyderpey bize ulasacak. Ilk etapta gerekli kurtarma malzemeleriyle birlikte Yüksekova ve merkez olmak üzere lojistik depolari olusturulacak, ihtiyaç duyulacak malzemelerin hepsini bu lojistik depolarimizda muhafaza edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA