Katar'dan Netanyahu'ya Tepki Açiklamasi 'Israil Basbakani, Arabuluculuk Sürecini Engellemis Ve Baltalamis Olacaktir'

Katar Disisleri Bakanligi Sözcüsü Majed el-Ansari, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun Katar’in arabuluculuk rolünü “sorunlu” olarak nitelendirdigi haberlerine iliskin, "Israil Basbakani, Israilli esirler de dahil olmak üzere masum hayatlari kurtarmaya öncelik vermek yerine siyasi kariyerine hizmet ettigi anlasilan nedenlerle arabuluculuk sürecini engellemis ve baltalamis olacaktir” dedi.

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun Katar’in Israil ve Filistin arasindaki arabuluculuk rolünü “sorunlu” olarak nitelendirdigine dair açiklamalarinin basina yansimasinin ardindan Katar’dan tepki geldi. Katar Disisleri Bakanligi Sözcüsü Majed el-Ansari yaptigi yazili açiklamada, Netanyahu’ya tepki göstererek, “Katar’in arabuluculuk rolüne iliskin olarak medyada yer alan çesitli haberlerde Israil Basbakanina atfedilen sözler karsisinda dehsete düstük. Dogrulanmasi halinde bu sözler sorumsuzca ve masum hayatlari kurtarma çabalarina zarar verecek nitelikte olmakla birlikte sasirtici da degil” dedi.

Katar’in 100’den fazla rehinenin serbest birakilmasini saglayarak basarili bir arabulucu olduguna deginen Ansari, “Katar, yeni bir esir anlasmasi ve insani yardimin Gazze’ye derhal girmesi için bir çerçeve olusturmaya çalisarak Israilli kurumlar da dahil olmak üzere müzakere taraflariyla düzenli bir diyalog yürütmektedir” dedi.



“Netanyahu’nun esirlerin serbest birakilmasina odaklanmasini umuyoruz”

Ansari, “Haberde yer alan açiklamalarin dogru olmasi halinde Israil Basbakani, Israilli rehineler de dahil olmak üzere masum hayatlari kurtarmaya öncelik vermek yerine siyasi kariyerine hizmet ettigi anlasilan nedenlerle arabuluculuk sürecini engellemis ve baltalamis olacaktir. Netanyahu’nun Katar’in ABD ile olan stratejik iliskileriyle ilgilenmek yerine iyi niyetle hareket etmesini ve esirlerin serbest birakilmasina odaklanmasini umuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA