Doganin Essiz Manzarasi Müzik Esliginde Sergilendi

Türkiye’nin en önemli tabiat parklarindan biri olan Akdag Tabiat Parki, essiz dogasinin ardindan çekilen kliple birlikte müzikle de gündeme geldi.

Doganin Essiz Manzarasi Müzik Esliginde Sergilendi
Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde Arastirma Görevlisi olarak görev yapan Hakan Yilmaz, müzisyen Aydin Bas ve ekip arkadaslari tarafindan hazirlanan hang drum ile Akdag Tabiat Parki klibi büyük ilgi gördü. Çekilen kliple ilgili Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulunan Yilmaz, “Akdag Tabiat Parki’ndaki Tokali Kanyonu’nda bir yürüyüs gerçeklestirdik. Kanyonun girisinde müzisyen arkadasimiz Aydin Bas hang drum’u çaldi. Biz de müzik esligindeki doganin essiz görüntülerini kaydettik. Doga ile müzigin ritmi, uyumunu ve ahengini bu klipte yansitmaya çalistik. Ayni zamanda Tokali Kanyonu’nu da bu vesileyle tanitmayi amaçladik” dedi.



“Enstrüman gerçekten sifalandirici bir tiniya sahip”

Klipte çaldigi hang drum ile herkesi mest eden müzisyen Aydin Bas ise çaldigi enstrümanin harika ve dinlendirici bir tiniya sahip oldugunu vurguladi. Bas, “Son yillarda hang drum isimli bir enstrümanla tanistim. Bu enstrüman hem ritmik hem de melodik yapilara sahip. Osmanli’dan günümüze kadar frekanslar, makamlar ve melodileri ile bu enstrüman bazi hastaliklarin sifasi olarak gösterilmistir" diye konustu.

Enstrümanin Türkiye’de ve dünyada yoga, meditasyon ve müzikle terapi gibi birçok alanda kullanildigini söyleyen Bas, "Tokali Kanyonu’nda bir çekim yaptik. Doganin güzelligi ve bu enstrümanin tinisini birlestirdik” diye konustu.

Kaynak: İHA