Amasya'da Nöbetçi Eczanede Biçakli Saldiri Açiklamasi O Anlar Kamerada

Amasya’da nöbetçi eczanede görev yapan eczane teknisyeni, is yerinin kapisini kirarak içeri giren iki saldirganin biçakli saldirisina ugradi. Teknisyenin kanlar içinde kaldigi o anlar saniye saniye güvenlik kamerasina yansidi.

Amasya'da Nöbetçi Eczanede Biçakli Saldiri Açiklamasi O Anlar Kamerada
Edinilen bilgiye göre, bir çig köftecide çalisan kisi, kendisini kovalayan iki sahistan kaçip nöbetçi eczaneye sigindi. Raflarin arkasina saklanip yardim diledigi eczane teknisyeninden polis çagirmasini istedi. Polisi telefonla arayan teknisyen Emre Gökçe, is yerinin kapisini kilitledi. Eczanenin önüne gelen E.Ç. ve babasi M.Ç. eczanenin kapisini kirip içeri girerek teknisyene saldirdi. Basina ve vücuduna biçak darbeleri alan 29 yasindaki Gökçe kanlar içinde kalirken, saldirinin sokuyla patronuna telefon açip yardim istedi. Saldirganlar ise kaçmak üzereyken eczanenin önünde polis ve bekçiler tarafindan yakalandi.

Olayi duyar duymaz yarim saat önce ayrildigi eczaneye hizla dönen Eczaci Serkan Zobu, "Geldigimde her yer kan içindeydi. Camlar kirilmis, ortalik savas alani gibiydi. Personelimizi ambulansla hastaneye gönderdik. Basinda, yüzünde dikisler var. Bacaginda dikisler var. Her yerine biçak darbesi almis durumda" dedi.

Taburcu edilen personelinin yüzündeki biçak darbesi nedeniyle tedavisine devam edilecegini vurgularken, saldirganlardan sikayetçi olduklarini anlatan Zobu, "Saldiri yaralamaya yönelik degil adam öldürmeye yönelik gibi. Biçak darbelerini rastgele savurmus. Vahset yasanmis" diye konustu.

Ayni zamanda Amasya Eczaci Odasi Baskani olan Zobu, "Gecenin ilerleyen saatlerinde nöbetçi eczanelerin disinda çok az yer açik kaliyor. Çevremizde güvenlik güçlerine ait araçlarin beklemesi gerektigine inaniyorum. Asiri alkol ya da uyusturucu almis kisiler açik hedef olarak bizi görebiliyor. Bundan dolayi tedbirler artirilmali" seklinde konustu.

Kaynak: İHA