Sömestiri Firsat Bilen Kayakçilar Erciyes'i Doldurdu

Türkiye’nin en önemli kis turizmi merkezlerinden olan Erciyes Kayak Merkezi’nde sömestir tatili yogunlugu basladi.

Sömestiri Firsat Bilen Kayakçilar Erciyes'i Doldurdu
Türkiye’nin önemli kis turizmi merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi’nde ziyaretçi yogunlugu basladi.

Kar kalinliginin 110 santimetreye ulastigi Erciyes’te pistlerin açilmasiyla birlikte kayak tutkunlari kaymaya basladi.

Okullarin sömestir tatiline girmesi ile birlikte de sehir disindan karin tadini çikarmak isteyen vatandaslar çocuklari ile birlikte Erciyes’e akin etti.

Ankara’dan Erciyes’e ailesi ile birlikte gelen Seda Aytaç, “Ankara’dan kalabalik bir grup olarak geldik. Hepimiz çocuklarimizla geldik. Sömestir tatilini degerlendirecegiz burada. Birkaç gün kalip dönecegiz sonrasinda. Erciyes’e 5 yildir gelmiyordum, 5 yil sonra geldim ama öncesinde düzenli olarak geliyordum. Burayi tercih etmemizin sebeplerinde de birincisi Ankara’ya ulasimi çok kolay. Bence pist açisindan yelpazesi çok genis. Burayi seviyoruz, ortamini da seviyoruz. Bir de bildigimiz alistigimiz pistler. Daha güvenli buluyoruz, konforlu geliyor Erciyes. Herkesi buraya bekleriz pistler güzel, insanlar yardimsever ve diger kayak merkezlerine göre daha ekonomik. Ski-Pass daha uygun” dedi.

Ankara’da tatil acentesi isletmeciligi yapan Taha Osmanbas ise, “Kisin her hafta Erciyes’e geliyoruz. Yine bir grubumuzla birlikte 2 otobüs olarak bu haftada Erciyes’i tercih ettik. Erciyes’i tercih etmemizin en büyük sebeplerinden birisi pist uzunluklari ve pistlerin birbirine baglanti yapisi. Geçen senelerde 34 olan pist sayisi bu sene yaklasik 43’e çikti diye biliyorum. Bununla birlikte imkanlar, fiyat, Ski-Pass ücretleri gayet makul oldugu için diger pistlere nazaran biz Erciyes’i daha yogun olarak tercih ediyoruz. Sömestir basladi ki zaten bizim en yogun oldugumuz kis turizmi dönemine de girmis bulunmaktayiz. Sömestirde okullar kapandigi için ailelerin kis tatili de Erciyes’ten yana oluyor ve sömestirde Ankara’da yapilabilecek çok ekstra bir sey olmadigi için genelde de bu tarafa getiriyoruz. Buraya yaklasik 6 yildir geliyorum ve Erciyes bizim hizmet anlaminda en memnun kaldigimiz isletme diyebilirim. Çünkü söyledigim gibi ekipman kalitesi, bununla birlikte fiyat-performans, ulasim var. Daga çikmak bile diger daglara nazaran çok çok rahat saglaniyor. Sahsi araç ya da otobüs kullanarak 2 türlü de yollari, özel bir jelleri var sanirsam buzlanma vesaire olmadan rahatlikla açabiliyorlar. O yüzden Erciyes’teyiz biz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA