Ögrenciler Karne Tatilinde Bilim Ve Tekonoloji Merkezinde

Milli Egitim Bakanligi tarafindan ara tatil öncesi son haftanin etkinlik haftasi yapilmasi ile birlikte Sindirgi Belediyesi Bilim Merkezi ögrencilerle dolup tasti.

Ögrenciler Karne Tatilinde Bilim Ve Tekonoloji Merkezinde
Bilim merkezinde çesitli deneyler yapan ve farkli etkinliklerle vakit geçiren ögrenciler cep sinemasinda misir esliginde film keyfini yasadi. Gruplar halinde tüm okullar bilim merkezi aktivitelerinin yani sira Dobateks, IDA Madra Jeopark Hisaralan Jeosit alani basta olmak üzere çesitli turizm alanlarinda gezi gerçeklestirdiler. Sindirgi Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Sindirgi Belediyesi isbirliginde etkinlik haftasi dolu dolu geçti.

Ögrenci Arif Alp Gökçe “Bir sürü çesitli proje aktivite var kurslari açilacakmis kodlamaya gelmeyi düsünüyorum isterim katilmayi düsünüyorum. katilacagim. güzel eglenceli aktivite bir sürü “ seklinde konusurken, ögrenci Yildiz Ayan “Öncelikle bugün sürtünme kuvvetini ögrendik bir sey yaptik. Sonra pürüzlü ve pürüzsüz yollarda ve tasli ve tassiz yollarda nasil gidilir ögrendik. Ve mikroskopta incelemeler yaptik. Bence burasi çok güzel bence bilgi dolu seyler yasiyorsunuz. Her seyi ögreniyorsunuz burada yani burasi çok güzel bir yer. Herkese tavsiye ederim gelmeleri için. Çok eglendim burada“ dedi.

Bilim atölyesini gezdigini ve robotik kodlama odasinda bilgi aldiklarini belirten ögrenci Ahmet Kerem Demir “Burada yapilan faaliyetleri, yapilan uygulamalari, derste islenen konularin uygulamali halini görmüs olduk. Bence iyi bir yer yani derste islediklerimizi burada uygulamali bir sekilde, yani bazen izledigimiz oluyor ya da gördügümüz oluyor kitaplardan falan. Burada uygulamali bir sekilde kendimiz de yapabiliyoruz. Bunlar görebiliyoruz kendimiz nasil bir zorlu veya nasil bir sey oldugunu kendimiz de görebiliyoruz” dedi.

Yagcibedir Ortaokulu Fen Bilimleri Ögretmeni Vildan Kalkan “Ögrencilerimizi bu hafta içi etkinlik yaptik. Sinav maratonundan çiktik. Sinavlarda bayagi yoruldu ögrenciler. Onlara degisiklik olsun diye hem sinema aktivitesi olarak getirdik, hem de buradaki atölyeleri gezdirmeye getirdik gayet eglendiler gördügüm kadariyla güzel vakit geçiriyorlar. Çok güzel her sey tesekkür ederiz” dedi.

Gençlik ve egitim projeleri ile gençlere her zaman destek olduklarini belirten Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas “Egitim bir insan hayatinda en önemli noktalardan birisi. Egitilmemis bir insan bu ülke için büyük bir eksik demek. Bizler de Sindirgi belediyesi olarak SIBEM dersanemizde, kütüphanemizde, Akpinar Yasam Merkezinde simdi bilim ve teknoloji merkezimizde egitimin bu ülkenin her bir kesimindeki çocuguna egitim verebilmek için gayret ediyoruz. Okullarimizin etkinlik haftasinda, ara tatilinde ve farkli dönemlerde her alanda 800 den fazla ögrencimize hizmet veriyoruz. Ilçe kaymakamligimiz, milli egitim müdürlügümüz isbirligi içerisinde gençlerimizin egitimine her alanda katki sunuyoruz. Gençlerimiz ögrensin, kendilerini gelistirsin, Dünya ile rakabet edebilir bir hale gelsinler. Tek gayemiz bu. Egitim her alanda sart. Biz de her zaman yanlarindayiz” dedi.

Kaynak: İHA