Istanbul'da Kardes Dehseti Kamerada Açiklamasi Para Isteyen Madde Bagimlisi Agabeyini Bacagindan Vurdu

Kasimpasa’da bir sahis, para isteyen madde bagimlisi agabeyini silahla bacagindan vuruldu. Olay ani kameralara yansirken, Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri tarafindan yakalanan saldirgan kardes tutuklandi. Madde bagimlisi agabeyin 13 adet suç kaydi oldugu, evin camlarini kirarak ailesine de zarar verdigi ortaya çikti.

Istanbul'da Kardes Dehseti Kamerada Açiklamasi Para Isteyen Madde Bagimlisi Agabeyini Bacagindan Vurdu
Olay, geçtigimiz Sali günü Beyoglu Kasimpasa Kizilay Meydani’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süredir madde bagimlisi oldugu ögrenilen Veysi G. (26), ailesinin yasadigi evin camlarini kirarak zarar verdi. Ailesini sik sik rahatsiz eden genç, olay günü kardesi Yusuf G.‘nin (22) sahibi oldugu kafeteryaya gitti. Genç adam burada kardesi Yusuf G.’den para istedi. Madde alacagini düsündügü için para vermek istemeyen Yusuf G. ile agabeyi Veysi G. arasinda tartisma çikti. Tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine silahini çeken Yusuf G., agabeyi Veysi G.‘yi bacagindan vurdu. Olay ani ise kameralara yansidi.

Annesi basinda gözyasi döktü

Olayin ardindan ihbar üzerine saglik ve polis ekibi sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen saglik ekipleri, bacagindan yaralanan Veysi G.’yi yaptiklari ilk müdahalenin ardindan ambulansla Sisli Okmeydani Prof. Dr. Cemil Tasçioglu Sehir Hastanesine kaldirarak tedavi altina aldi. Yarali gencin hayati tehlikesinin olmadigi ögrenildi. Genç vurulduktan sonra annesinin yani basinda gözyasi döktügü anlar da kameralara yansidi.

Beyoglu Asayis polisi yakaladi

Öte yandan olayla ilgili çalisma baslatan Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri, Veysi G. ve yakinlarinin ifadesine basvurarak güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldi. Yapilan çalismalar sonucunda saldirganin Veysi G.’nin kardesi Yusuf G. oldugu tespit edildi. Devam eden çalismalarda Yusuf G., olaydan 2 gün sonra Camikebir Mahallesi Bülent Demir Caddesi üzerinde olayda kullandigi silahla birlikte kiskivrak yakalandi. Gözaltina alinan Yusuf G. emniyete götürüldü.

Para talep ettigi için agabeyini vurmus

Emniyette ifadesi alinan Yusuf G.’nin, agabeyi Veysi G. ile tartistiklarini ve silahiyla bir el ates ederek bacagindan vurdugunu söyledigi ögrenildi. Herhangi bir suç kaydi bulunmayan Yusuf G., islemlerinin tamamlanmasinin ardindan sevk edildigi adliyede çikartildigi mahkemece “kasten yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrica agabey Veysi G.’nin “uyusturucu madde kullanma” ve “mala zarar verme” suçlari basta olmak üzere benzeri suçlardan 13 adet kaydi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA