Elmali'da 7 Üreticiye 210 Çuval Yem Destegi Saglandi

Antalya Büyüksehir Belediyesi, büyükbas hayvan yetistiricilerine yüzde 15 hibeli yem destegi sagliyor. Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasinda yer alan proje kapsaminda Elmali’nin Çobanisa ve Çukurelma Mahallelerinde 7 üreticiye toplam 210 çuval süt yemi desteginde bulunuldu.

Elmali'da 7 Üreticiye 210 Çuval Yem Destegi Saglandi
Tarimsal Hizmetler Dairesi Kirsal Kalkinma ve Kooperatifçilik Sube Müdürlügü proje kapsaminda 1 ila 5 tane sagmal büyükbas hayvani olan üreticilere yil boyunca hayvan basina iki ayda bir, yüzde 15 hibeli 300 kilo yem destegi verilmeye devam edilecek.

Çobanisa Mahallesi’nde hayvancilikla ugrasan üretici Salih Özdemir, yem fiyatlarinin maliyetlerinin çok arttigini söyleyerek, "Biz üreticiler olarak maliyetlerden dolayi üretmeyi birakma noktasina geldik. Geçen yil 1 kilogram samani 1 ekmek parasina aldik. Artan girdi maliyetleri karsisinda çok zorlaniyoruz. Bu zamana kadar bizlere hiçbir Belediye Baskani üretim konusunda destek olmadi. Büyüksehir Belediyesinin süt yemi destegi projesini ilk duydugumda sasirdim, inanamamistim. Basvurumuzu yaptik, gereken evraklari teslim ettikten sonra bugün yemleri teslim aliyoruz" diye konustu.

Elmali Çobanisa’da Büyüksehir Belediyesinin dagittigi süt yemleri teslim alan diger besici Salih Kara, "Biz üreticiler yaptigimiz emegin karsiligini almak istiyoruz. Dengesiz fiyat politikasi karsisinda eziliyoruz. Bu anlamda da destekler bizim için çok degerli. Büyüksehir Belediyesinin bizlere verdigi yem destegi maliyetlerimizin düsmesine katki saglayacak. Verilen yemler protein degeri açisindan oldukça yeterli. Süt veriminde artis olacagini düsünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA