Diyanet Isleri Baskani Erbas, Sabah Namazinda Kizilcahamamlilarla Bir Araya Geldi

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Ankara’nin Kizilcahamam ilçesinde sabah namazinda vatandaslarla bir araya gelerek, sehit Mehmetçikler için dua etti.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Sabah Namazinda Kizilcahamamlilarla Bir Araya Geldi
Merkez Asagi Camii’nde sabah namazini kildiran ve Kur’an-i Kerim okuyan Baskan Erbas, namaz sonrasi yaptigi konusmada, “Onlar ki; ‘Rabbimiz, biz iman ettik. Bizim günahlarimizi bagisla. Bizi ates azabindan koru’ diyenler, sabredenler, dogru olanlar, huzurunda gönülden boyun büküp divan duranlar, Allah yolunda harcayanlar ve seherlerde Allah’tan bagislanma dileyenlerdir.” ayet-i kerimesini hatirlatarak, “Bizler su anda seher vaktinde Allah dedik, estagfurullah diyoruz, Rabbimize tövbe istigfar ediyoruz, Peygamber Efendimize (Sallallahü aleyhi ve sellem) salatü selamlar getiriyoruz. Insallah bizler Rabbimizin o ayette tanittigi mümin kullarindan oluruz” dedi.



“Nesillerimiz için dua edelim”

Baskan Erbas, gençler ve çocuklarin ibadet eden nesiller olarak yetistirilmesi tavsiyesinde bulunarak, “Hz. Ibrahim; ‘Rabbim beni ve zürriyetimi namazi dosdogru kilanlardan, devamli kilanlardan eyle’ diye dua etti. Iste bizler Hz. Ibrahim’in kabul olunmus dualariyiz. Biz de neslimiz için, çocuklarimiz için dua edelim” diye konustu.



Dünyanin çesitli bölgelerinde Müslümanlara yapilan zulme iliskin Baskan Erbas, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bizler elhamdülillah sicak bir ortamda ibadetlerimizi yapiyoruz ama su anda bu imkani bulamayan dünyanin farkli yerlerinde mazlum duruma düsmüs, zalimlerin, isgalcilerin zulmü altinda inim inim inleyen Müslümanlar var. Nerede? Iste Kudüs’te, Filistin’de, Dogu Türkistan’da, Myanmar’da, Arakan’da, Kesmir’de dünyanin çesitli yerlerinde Müslümanlar var, onlara dua edelim. Peygamber Efendimizin (Sallallahü aleyhi ve sellem) bir hadis-i serifi var; ‘Üç dua vardir ki kabul olunmasinda süphe yoktur. Mazlumun duasi, yolcunun duasi ve anne babanin çocuklari için yapmis olduklari dua. Iste bizler de hem çocuklarimiz için hem mazlumlar için Fakir fukara, garip guraba, ülkemizde ve yeryüzünde nice insanlar var. Onlar için, sehitlerimiz için dua edelim.”

Sehadete kavusan Mehmetçikler için dua etti

Baskan Erbas, konusmasinin ardindan, sehadete kavusan Mehmetçikler ve tüm sehitler için ettigi duasinda su niyazda bulundu:

“Ilahi Ya Rabbi! Hasil olan sevabi vatanimizin içinde ve sinirlarimizin ötesindeki düsmanlarla, terör odaklariyla mücadele ederken fedai can eden tüm sehitlerimizin ruhlarina hediye eyledik kabul eyle Ya Rabbi! Ruhlarini melei alada ferahnak eyle Ya Rabbi! Gazilerimize acil sifalar nasip eyle Ya Rabbi!

Ilahi Ya Rabbi! Vatanimizi, milletimizi her türlü kazalardan, belalardan, düsman isgalinden, terör saldirilarindan muhafaza eyle. Sanli ordumuzu karada, havada, denizde, her yerde ve her zaman mansur ve muzaffer eyle Ya Rabbi! Ilahi Ya Rabbi! Su anda uzun zamandan beri yurtlarinda, yuvalarinda, bebek, çocuk, masum demeden yukaridan atilan bombalarin altinda can veren Filistinli kardeslerimize rahmet eyle. Ilahi Ya Rabbi! Orada yurtlarini, vatanlarini, yuvalarini, çocuklarini korumak için mücadele eden kardeslerimize zaferler nasip eyle. Düsmanlarini kahru perisan eyle Ya Rabbi! Isgalci zalimleri birbirlerine musallat eyle ve müminleri salimen ve ganimen zafere ulastir Ya Rabbi! Ilahi Ya Rabbi! Milletimizi, devletimizi ilelebet payidar eyle. Birligimizi, dirligimizi, beraberligimizi daim eyle Ya Rabbi! Milletimizi birbirine düsürmek isteyen dahili ve harici hainlere firsat verme, onlarin milletimiz için kurmus olduklari her türlü tuzaklari kendi baslarina makus eyle Ya Rabbi!”
Kaynak: İHA