Bakan Göktas Açiklamasi '(Alper Gezeravci) Gençlerimize Ilham Olacak'

Antalya’da düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yildizlar Satranç Sampiyonasi’nin açilisinda konusan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, ”Milli Uzay Programi kapsaminda ilk astronotumuz Alper Gezeravci, Uluslararasi Uzay Istasyonu’na gönderildi. Bu heyecani ve mutlulugu yasamamiza vesile olan astronotumuzu cani gönülden tebrik ediyorum. Bu tarihi gelisme, inaniyorum ki sizler için de bir örnek teskil edecek. Böylesine büyük bir adim ülkemize yön verecek, siz gençlerimize ilham olacaktir" dedi.

Bakan Göktas Açiklamasi '(Alper Gezeravci) Gençlerimize Ilham Olacak'
Türkiye Satranç Federasyonu tarafindan Antalya’nin Serik ilçesine bagli Belek turizm merkezinde bir otelde düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yildizlar Satranç Sampiyonasi basladi.

Turnuvanin açilis konusmasini gerçeklestiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, "81 ilimizden 3 bin çocugumuzu misafir eden Avrupa’nin en büyük satranç organizasyonlarindan biri olan bu sampiyona, bu bakimdan da bizim için gurur verici bir etkinlik. ’Kale Gibi Gelecek’ ve ’Sevgi Evleri’ projelerimizle bu sporla tanisan çocuklarimizin da satranç tahtasinda verecekleri mücadele, eminim birçogu için parlak bir gelecegin baslangici olacaktir. Bakanligimiza bagli kuruluslarda satranç sporuyla ilgilenen 137 lisansli ve 1 milli sporcu çocugumuz yer aliyor” dedi.



“Yalnizca büyük rüyalarin ve iddialarin sahibi olan kisiler gelecege emin adimlarla yürüyebilirler”

Ulusal ve uluslararasi müsabakalarda her geçen gün yeni bir basariya imza atan çocuklarla gurur duyduklarini ifaden eden Bakan Göktas, ”Gerçeklestirdigimiz bu organizasyonun ülkemizi uluslararasi arenada basariyla temsil edecek siz kiymetli gençlerimiz için büyük bir firsat olacagina yürekten inaniyorum. Çok eski zamanlardan beri oynanan satranç, zekâ ve sanatin bulustugu önemli bir strateji oyunudur. Yalnizca büyük rüyalarin ve iddialarin sahibi olan kisiler gelecege emin adimlarla yürüyebilirler. Bu anlamda bugün sizleri bir araya getiren satrancin düsünce yapiniza ve zihinlerinize sagladigi avantajlarla rüyalarinizi, hedeflerinizi gerçeklestirmenize vesile olacagina inaniyorum ”diye konustu.



“Sanli bayragimizi sizler fezada dalgalandiracaksiniz”

Bakan Göktas, konusmasini su sözlerle tamamladi:

"19 Ocak’ta Türkiye Yüzyili damgasini vuracak çok gurur verici bir gelismeyi hep birlikte yasadik. Milli Uzay Programi kapsaminda ilk astronotumuz Alper Gezeravci, Uluslararasi Uzay Istasyonu’na gönderildi. Bu heyecani ve mutlulugu yasamamiza vesile olan astronotumuzu cani gönülden tebrik ediyorum. Bu tarihi gelisme, inaniyorum ki sizler için de bir örnek teskil edecek. Böylesine büyük bir adim, ülkemize yön verecek siz gençlerimize ilham olacaktir. Sanli bayragimizi bugün Alper Gezeravci, gelecekte ise sizler fezada dalgalandiracaksiniz. Askla, sevkle ve coskuyla kendinizi gelistirdiginiz bu yolculukta Türkiye Yüzyili’ni karar verme ve analitik düsünce becerileri gelismis siz gençlerimizle insa edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA