Asrin Felaketi Sonrasi Yok Olan Mahallenin Deprem Öncesi Ve Sonrasi Hali Yürek Burktu

Hatay’da asrin felaketinin yerle bir ettigi mahallede deprem öncesi ve sonrasi drone ile çekilen görüntüler yikimin boyutunu gözler önüne serdi.

Asrin Felaketi Sonrasi Yok Olan Mahallenin Deprem Öncesi Ve Sonrasi Hali Yürek Burktu
Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi Hatay’in Antakya ilçesi yerle bir olmus ve binlerce bina yikilmisti. Deprem sonrasi hasarli binalarin enkazlarinin kaldirilmasiyla sehir adeta yok oldu ve binalarin yerini araziler aldi. Drone pilotu Alper Sener; Antakya ilçesi Odabasi Mahallesi, Ugur Mumcu Caddesi’nde 2019 yilinda çektigi görüntülerle karsilastirmak için ayni caddeyi 2023 yili Aralik ayinda yeniden görüntüledi. Drone pilotu Sener’in kayit altina aldigi görüntülerde caddenin deprem sonrasinda adeta yok oldugu görüldü.

Sosyal medyada paylasilan görüntüler izleyenlerin yüreklerini burktu.

2015 yilindan itibaren Antakya’yi kayit altina almaya basladigini ve depremin yikimini dünyaya duyurmak için asrin felaketi sonrasi çekimlerine devam ettigini belirten Sener, “2015 yilindan beri Antakya’nin bir çok cadde ve sokagini kayit altina almaya basladim. Bunlari arsivleyerek gelecek nesillere aktarmak istedim. Bir yandan da Hatay’in turizmini ön plana çikartip sosyal medya üzerinden bölgeye gelemeyen insanlara izletmek amaciyla basladim. Depremden sonra çekim yaptigim bir çok yer yikildi geriye sadece enkaz kaldi. Depremden sonra ben yine çekimlerime ara vermedim. Antakya’yi kayit altina almaya devam ettim. Çünkü bunlar bizim için tarih niteligi tasiyan belgelerdi. Antakya’nin öncesi ve sonrasi durumu çok önemli. Antakya’daki yikiminin boyutunu bilmeyen çok fazla insan var. Bunlari sosyal medya üzerinden elimden geldigince farkli insanlara duyurmak istedim. Yurt disindan bu videolari takip edip izleyen çok fazla insan var. Depremin yikimini ögrenmek isteyen çok fazla insan var” dedi.

“Kadrajima giren binalarin hemen hemen yüzde 85’i yikildi”

2019 yilinda görüntüledigi mahallede bulunan binalarin yüzde 85’inin deprem sonrasinda yok oldugunu belirten Sener, “Bende kendi çapimda Antakya’daki yikimi duyurmak istedim bunu yapmaya devam ediyorum. Bu görüntüler beni ve bir çok insani derinden etkiledi. Bulundugumuz yer Odabasi Mahallesi 2019 yilinda tam Defne Hastanesi’nden baslayarak Ögretmenler Sitesi’ne drone uçusu gerçeklestirmistim. 2023 Aralik ayinda tekrar ayni noktadan bir görüntü daha almak istedim ne yazik ki kadrajima giren binalarin hemen hemen yüzde 85’i yikildi. Antakya’da sadece Odabasi degil hangi mahallesine giderseniz gidin durum bu sekilde” seklinde konustu.

Kaynak: İHA