Alkollü Sürücünün Hakimiyetini Kaybettigi Araç 50 Metre Savruldu

Denizli’de alkollü sürücünün kullandigi otomobil üst geçitte beton bariyere çarparak yaklasik 50 metre savruldu. Yan devrilen otomobilden kadin sürücüyü arkasindaki araçta bulunan esi ve çevredeki vatandaslar aracindan çikardi.

Alkollü Sürücünün Hakimiyetini Kaybettigi Araç 50 Metre Savruldu


Kaza, Pamukkale ilçesi Izmir Bulvari üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Esra Çiftçi idaresindeki 20 D 4920 plakali Volkswagen marjka otomobiliyle seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine üst geçitte bulunan beton bariyere çarpti. Çarpmanin etkisiyle otomobil yaklasik 50 metre savruldu. Savrulma sonucunda otomobil yan yatti. Çiftçi’nin ilk yardimina ise hemen arkasindaki otomobilde seyir eden esi ve yoldan geçen diger vatandaslar kostu. Çiftçi’nin araçta sikismasi sebebiyle çikmakta zorlandi. Çiftçi’yi esi ve yoldan geçen bir baska sürücü bagaj camini kirarak otomobilden çikardi. 112 Acil Çagri Merkezine yapilan ihbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve saglik ekipleri sevk edildi.

Kaza anini polis ekiplerine anlatan ve sürücünün esi oldugu ögrenilen sahis, aracin önce bariyere çarptigi ve sonra sürüklendigini söyledi.

Esinden ses aldigi anda sükrettigini ifade eden sahis, levye ile cami kirarak çikarttigini belirtti.

Tedaviyi kabul etmeyen sürücünün yapilan alkol kontrolünde ise 135 promil alkollü oldugu belirlendi. Kisa süreli trafige kapatilan yol, devrilen otomobilin kaldirilmasiyla normale döndürülürken, alkollü sürücü ifadesi alinmak üzere polis merkezine götürüldügü ögrenildi.

Kazayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA