ABB Baskani Yavas Açiklamasi 'Keçiören Için Çalisacak Bir Belediye Baskan Adayini Seçme Zamanimiz Geldi'

Ankara Büyüksehir Belediye (ABB) Baskani Mansur Yavas, "Benimle el ele tutusacak, benimle birlikte olarak Keçiören için çalisacak bir belediye baskan adayini seçme zamanimiz geldi" dedi.

Ankara Büyüksehir Belediye (ABB) Baskani Mansur Yavas, Keçiören’de faaliyet sürdürecek olan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açilis törenine katildi.

Burada konusan Yavas, ABB bütçesinin 5 yil öncesine göre dolar bazinda neredeyse yüzde 50 azaldigini ifade ederek, “Otobüs fiyatini 1 dolardan sattiniz, suyu 1,7 dolardan sattiniz. Bu kadar elde ettiginiz parayi nereye harcadiniz? Simdiye kadar hiç akliniza gelmedi mi? Bu kadar ekonomik zorlukta bu insanlar evinde nasil isiniyor diye hiç akliniza gelmedi degil mi? Ilk yaptigimiz islerden biri; 200 bin sosyal destek ihtiyaci olan ailenin 3 yildir üçer aylik periyotlar ile dogalgaz ücretini karsiliyoruz. Bu kadar bütçeniz vardi. Bu insanlar ne yer ne içer diye düsündünüz mü? Simdi onlarin hepsinin evine her ay birer kilo et giriyor” ifadelerini kullandi.

“Ankara’daki 918 köyün tamamina internet verdik ki bu çocuklar egitimlerinden mahrum kalmasin”

Dara düsen, magdur olan kim varsa yanlarinda olduklarini belirten Yavas, “Aklimiz fikrimiz onlarla. Bos projeler yerine ’Ankara’da herkesi nasil mutlu edebiliriz? Dar gelirli aileleri nasil esitleyebiliriz?’ diyoruz. Pandemi geldi, okullari kapattilar. Uzaktan egitime basladilar, uzaktan egitim yapilacak internet yok. Annelerinin, babalarinin telefonlarindan giriyorlar. Ankara’daki 918 köyün tamamina internet verdik ki bu çocuklar egitimlerinden mahrum kalmasin. Bu dünyada da bir ilk oldu” açiklamasinda bulundu.

“Keçiören için çalisacak bir belediye baskan adayini seçme zamanimiz geldi”

“Ankara’nin dürüst yönetilebilecegini herkese gösterdik” diyen Yavas, sözlerine söyle devam etti:

“Belediye Meclisindeki adaletsizligi, garabeti gördünüz. Biz fazla oy almamiza ragmen Belediye Meclisindeki sayimiz düsük kaldi. Büyük ilçelerden 60-70 bin oya bir üye gelirken 4 bin oyu olan ilçe belediyelerinden 2 tane üye geliyor. Keçiören Belediyesi ile ABB, maalesef kavgali oldu. Umduk ki bu dönem öyle bir sey olmaz, elimizden tutarlar ama maalesef tüm yaklasimimiza ragmen böyle olmadi. Hepinizden sunu istiyorum; yakinda Keçiören’de adayimizi açiklayacagiz. Artik bu tartismayi ortadan kaldirmanin zamani geldi. Benimle el ele tutusacak, benimle birlikte olarak Keçiören için çalisacak bir belediye baskan adayini seçme zamanimiz geldi.”
Kaynak: İHA