168 Yillik Pilavci Dükkani 'Barbar'ina Kavustu

Trabzon’da yasayan Arda Kalkanoglu, kayip papaganini her yerde aradi, sonunda sosyal medya araciligiyla 3 kilometre uzakliktaki bir mahallede buldu.

168 Yillik Pilavci Dükkani 'Barbar'ina Kavustu
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 168 yillik serüveninin bulundugu Tarihi Kalkanoglu Pilavcisi’nin 5. kusak temsilcisi Arda Kalkanoglu’nun 3 ay önce sahiplendigi 6 aylik papagan dükkanin adeta maskotu haline geldi. Yerli turistlerin yani sira yabanci turistlerin de ilgisini çeken pilav dükkaninda sahibinin omuzundan bir an bile olsun ayrilmayan ’Barbaros’ isimli papagan is yerinin bulundugu Pazarkapi mahallesinde kayboldu. Arda Kalkanoglu, yegenleri ile birlikte sokak sokak dolasarak papagani bulmaya çalisti. Sehrin degisik mahallerini dolasmanin yani sira sosyal medyada da paylasimlar yapan Kalkanoglu, 3 kilometre uzakliktaki Yenimahalle’de kayip papaganini buldu. Kalkanoglu, mahalle sakinleri tarafindan bulunan papaganina kavusmanin mutlulugunu yasadi.

’Barbaros’ isimli papaginini çok sevdigini belirten Arda Kalkanoglu, papagani ile birlikte uyudugunu söyledi.

3 ay önce papagani sahiplendigini kaydeden Kalkanoglu, “Küçüklügümüzde hayvan sevgisini büyüklerimiz bize asiladi. Papagani bir arkadasimin vasitasiyla aldik. 6 aylik bir bebek 3 aydir bizimle birlikte. Maddi olarak yüksek meblaglar ancak yoklugunda onu çok aradik. Çünkü buranin maskotu oldu. Önceki gün bir aksilik oldu. Kaçip gitti. Benim omuzumda duruyordu arkadasimin omzuna gitmek istedi. Arkadasim papagandan korkuyor o esnada papagan ürkünce dogadaki diger kuslari görünce gitti. Buradan Yenimahalle’ye kadar gitmis. Sag olsun oradaki agabeyler buldular” dedi.

Papaganini bebek gibi baktigini dile getiren Kalkanoglu, “Maddiyattan daha önemli sey bu maskot. Varligina alistik. Bebek gibi bakiyoruz. 4-5 saatte bir yemek yiyor. Onun için sabah aksam eve beraber gidiyoruz. Onunla beraber yatiyoruz, uyuyoruz. Pilavci barbar diye bir sosyal medyasi bile var. Kaybolduktan sonra pesinden çok aradik. Bir sey bulamadik. Yegenlerimi Bahçecik’e kadar gidip aradilar. Sabah 9 gibi kaçti 11.30 gibi bulundugu mahalleden haber geldi. Erken bulduk. ’Barbar, Arda, Babacigim’ diyor. Adi ’Barbaros’ ama biz ona ’Barbar’ diyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA