Sanliurfa Ve Adana'da 'Kalkan-8' Operasyonlarinda 37 Göçmen Kaçakçiligi Organizatörü Yakalandi

-Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Sanliurfa ve Adana’da Göçmen Kaçakçiligi Organizatörlerine yönelik gerçeklestirilen “Kalkan-8” Operasyonlarinda 37 Göçmen Kaçakçiligi Organizatörünün yakalandigini açikladi.

Içisleri Bakani Yerlikaya, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Sanliurfa ve Adana’da Göçmen Kaçakçiligi Organizatörlerine yönelik gerçeklestirilen “Kalkan-8” Operasyonlarinda 37 Göçmen Kaçakçiligi Organizatörü yakalandigini belirterek, "Umut tacirligi yaparak insanlari kandiran, binlerce insani göç yollarinda ölüme sürükleyen, Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçis yolu haline getirmeye çalisan insan tacirlerine asla firsat vermeyecegiz" ifadesini kullandi.

Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili su bilgileri paylasti:

"Emniyet Genel Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Daire Baskanligi koordinesinde; Sanliurfa Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ile Istihbarat Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu Sanliurfa ve Adana’da; 48 Ekip, 10 Özel Harekat unsuru ve 199 Personelin katilimiyla 18 Ayri adrese “Kalkan-8” Operasyonu düzenlendi.

Operasyonlar sonucu; Termal kameralar, çok miktarda döviz ve Türk Lirasina el konuldu. Operasyonlari düzenleyen Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarina tas degdirmesin. Göçmen kaçakçiligiyla mücadelemiz araliksiz biçimde azim ve kararlilikla sürdürülecektir."
Kaynak: İHA