'Patron Çildirdi' Sözü Gölbasi Belediyesi'nde Gerçek Oldu

Gölbasi Belediyesi ile Hizmet-Is Genel Sendikasi ve Öz Güven-Sen arasinda yapilan toplu sözlesme ile belediyede çalisan personel maaslarina yüzde 80 zam yapildi. Bekâr bir çalisanin maasi ikramiye ve sosyal haklari dâhil edildiginde 32 bin TL’ye yükseldi.

'Patron Çildirdi' Sözü Gölbasi Belediyesi'nde Gerçek Oldu
Gölbasi Belediyesi ile Hizmet-Is Genel Sendikasi ve Öz Güven-Sen arasinda toplu sözlesme töreni gerçeklestirdi. Törene Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, MHP Gölbasi Ilçe Baskani Musa Sahin, Ak Parti Ilçe Baskani Selim Akceylan, Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Celal Yildiz, Hizmet-Is Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Keskin, Hizmet-Is Genel Sendikasi Sube Baskani Yusuf Güler, Öz Güven-Sen Genel Baskan Yardimcisi Ümit Yalçin, Bellas Genel Müdürü Ali Ihsan Tunç, birim müdürleri, meclis üyeleri ve belediye personeli katildi.

Imzalanan toplu sözlesmeyle belediyede çalisan bekâr bir çalisanin maasi yüzde 80 artisla 28 bin TL oldu. Ikramiye ve diger sosyal haklar dâhil edildiginde bekâr bir çalisanin maasi aylik 32 bin TL’ye ulasti. Kadrolu bekâr bir çalisanin maasi ise ücret, yemek, yakit ve yol yardimlari dâhil edildiginde 42 bin TL olarak belirlendi. Geçici olarak çalisan personelin maasi ise yemek dâhil 22 bin TL’ye yükseltildi.

Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, programda yaptigi konusmada Temmuz ayinda geçici isçilerin Bellas çalisanlariyla, toplu sözlesme ve özlük haklarinda esitlenecegini ve personellerin çalisma yilina göre her yil için aylik 50 TL kidem tazminati alacagini müjdeledi.

“Zamlari seçim yatirimi olarak degil emekçi kardeslerimiz hak ettigi için yapiyoruz”

2019’da göreve gelmeden önce de belediye çalisanlariyla bir araya geldigini belirten Baskan Simsek “O zaman ben belediye meclis üyesiydim. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve Bilge Liderimiz, Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli’nin takdirleriyle ve sizlerin destekleriyle Cumhur Ittifaki’nin Gölbasi Belediye Baskani oldum. Gölbasi’ni yasanabilir bir hale getirdik, Gölbasi’nin kapilarini dünyaya açtik. Gölbasi, Türkiye’nin en temiz ilçesi seçildi. Gölbasi’nin etrafi güzellesti. Bunu ben tek basima yapmadim, sizlerin emekleriyle ve gayretleriyle yaptik. Yorulmak yok, usanmak yok, hep beraber çalisacagiz, Gölbasi’ni hak ettigi yere getirmeye devam edecegiz. Maas zamlarini seçim yatirimi olarak yapmiyoruz, siz degerli emekçi kardeslerimiz hak ettigi için yapiyoruz. Memurlarimizin sosyal denge oranlarini her zaman yüzde 100 verdik” dedi.

“Kök asgari ücretin üzerine yüzde 250 zam yaptik”

Baskan Simsek, “Göreve geldigimizden bu yana promosyonlar, ikramiyeler ve mesai ücretleri konusunda son kurusuna kadar sizin yaninizda olduk. Bunlar sizin hakkiniz. Biz Gölbasi Belediyesi olarak kök asgari ücretin üzerine yüzde 250 zam yaptik. Bununla da bitmedi. Geçen yil da, ondan önceki yil da yaptik, Allah nasip ederse bundan sonraki yillarda da yapacagiz” seklinde konustu.

“Gölbasi’nin hakkini hiç kimseye peskes çekmedik”

Baskan Ramazan Simsek, sözlerine söyle devam etti:

“Ekonomiyi güzel kullandik. Gölbasi’nin hakkini hiç kimseye peskes çekmedik. Çalisanlarimiz çok emek veriyorlar. Biz belediyede göreve geldigimizden bugüne bir gün aksatmadan maaslarinizin ödemesini gerçeklestirdik. Mesaileri, bayram ikramiyelerini her zaman verdik. Biz Cumhur Ittifaki olarak bunu basardik, sizlerin sayesinde basarmaya devam edecegiz. Daha uzun yolumuz var. Gölbasi’ni yasanabilir bir hale getirdiginiz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Sendika baskanlarima, il baskanlarimiza, Bellas müdürümüze, birim müdürlerimize ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Hayirli olsun.”
Kaynak: İHA