ABD Bir Husi Gemisavar Füzesini Daha Vurdugunu Açikladi

ABD ordusu, bugün Husilere ait 3 gemisavar füzesinin imha edildigini açikladiktan saatler sonra Husilere ait baska bir gemisavar füzesinin daha vuruldugunu duyurdu.

ABD, Yemen’deki Iran destekli Husilere yönelik saldirilarini sürdürüyor. ABD ordusundan bugün yapilan Husilere ait 3 gemisavar füzesinin imha edildigi açiklamasindan saatler sonra yeni bir açiklama daha geldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM) tarafindan yapilan açiklamada, bir Husi gemisavar füzesinin daha vuruldugu duyuruldu.

Açiklamada, “Seyrüsefer özgürlügünün korunmasi ve gemilere yönelik saldirilarin önlenmesi amaciyla sürdürülen çabalarin bir parçasi olarak, bugün yerel saatle 04.00 siralarinda ABD Merkez Komutanligi Kuvvetleri Aden Körfezi’ne yöneltilmis ve firlatilmaya hazirlanan bir Husi gemisavar füzesine karsi saldiri düzenledi.

ABD kuvvetleri füzenin bölgedeki ticari gemiler ve ABD Donanmasi gemileri için bir tehdit olusturdugunu tespit etti ve ardindan mesru müdafaa kapsaminda füzeyi vurarak imha etti. Bu eylem uluslararasi sulari ABD Donanmasi ve ticaret gemileri için daha güvenli hale getirecektir” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA