Toslak Ketenlik Eko Okulu'nda 'Atiksiz Yasam Ve Atiklarin Geri Kazanimi' Egitimi Verildi

Alanya Belediyesi ‘Çevreci Kent Yesil Alanya’ olgusu ile okullarda düzenledigi egitim programlarina devam ediyor. Bu kapsamda eko okullardan olan Toslak Ketenlik Ilkokulu’nda Atiksiz Yasam ve Atiklarin Geri Kazanilmasi egitimi gerçeklestirildi.

Toslak Ketenlik Eko Okulu'nda 'Atiksiz Yasam Ve Atiklarin Geri Kazanimi' Egitimi Verildi
Alanya kent ölçeginde Türkiye Çevre Egitim Vakfi (TÜRÇEV) tarafindan olusturulan ve Alanya Belediyesi tarafindan yürütülen “Eko Okul Programi” kapsaminda; Toslak Ketenlik Ilkokulu’ndaki 85 ögrenciye atiklarin geri kazanimi, bitkisel atik yaglarin kaynagindan ayri toplanmasi, iklim degisikligi ile çevresel sorunlar, küresel isinma, atik piller, elektronik atiklar ve atiksiz yasam için ögrencilerin ne tür davranislar sergilenmesi gerekliligi egitimi verildi.

Ilkokul düzeyindeki ögrencilere verilen egitimler hem bilgilendirici hem de eglenceli bir sekilde gerçeklestirildi.

Egitim alan ögrencilere Çevre Dostu Ögrenci Rozeti ve Yeseren Tohum Kalemi hediye edildi. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa programla ilgili açiklama yaparak, “Eko okul ögrenci timi ile eko çalismalari yerinde inceleyerek bilgi aldik. Okulumuzda son derece verimli ve kapsamli çalismalar gerçeklestirmisler. Eko okul koordinatör ögretmenlerini ve okul müdürünü çalismalarindan dolayi kutlarim. Biz Alanya Belediyesi olarak çevreyi önemsiyoruz ve sahip çikiyoruz. Daha temiz ve yesil bir çevre dogrultusunda çalismalarimizi sürdürüyoruz.” diyerek eko okul ziyaretlerinin devam edecegini belirtti.

Kaynak: İHA